Srbija

Povlačenje s tržišta: Propale 4,3 tone mliječne čokolade

"Swisslion" je ovu informaciju već objavio na svojoj stranici i pozvao potrošače koji su kupili proizvod iz serije L 21.10.2018. da ga zamijene u njihovim radnjama.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 10. 2017. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljoprivredna inspekcija u Srbiji povukla je sa tržišta 4,3 tone mliječne čokolade "Banat" zbog plijesni, piše beogradska "Politika".

Kako navodi list, redovnom kontrolom u skladištu tvornice "Banat", koja posluje u okviru grupacije "Swisslion Takovo", inspektori su ustanovili ovu nepravilnost i naredili toj kompaniji povlačenje kompletne serije mliječne čokolade sa visokim sadržajem mlijeka, u pakovanju od 90 grama.

 "Swisslion" je ovu informaciju već objavio na svojoj stranici i pozvao potrošače koji su kupili proizvod iz serije L 21.10.2018. da ga zamijene u njihovim radnjama.

Načelnik poljoprivredne inspekcije Nenad Vujović potvrdio je za list da je ova nepravilnost uočena tijekom redovne kontrole pogona konditorske industrije, koja i dalje traje.

 "Uzorkovanje je rađeno u skladištu tvornice `Banat`. Kako smo obaviješteni, povučena je sva čokolada, a dio ove serije, prema našim saznanjima, izvezen je i u Makedoniju", rekao je Vujović.

 On je objasnio da je riječ o nehigijenskoj neispravnosti proizvoda, vjerojatno kao posljedici dužeg stajanja u skladištu, piše Srna.

 Vujović ističe da je proizvođač postupio po zakonu, objavivši ovu informaciju na svojoj stranici.

 List navodi da je informacija objavljena i na stranici "Swisslion", ali da vlasnik kompanije Rodoljub Drašković tvrdi da ne zna da se to dogodilo i da već tri mjeseca nije u Srbiji.

 Opoziv proizvoda uobičajena je praksa svuda u svijetu, ali i obaveza po domaćim propisima, mada proizvođači to često izbjegavaju.

 Draškovićev "Swisslion" kupio je tvornicu čokolada "Banat" iz Vršca sredinom prošle godine od požarevačkog "Bambija", čime je proširio asortiman u svom lancu prodavnica "Slatka kuća".

 Ova tvornica mjesečno proizvodi oko 2.000 tona čokolade, a toliko i proda, i to oko 40 posto na domaćem, a ostalo na izvoznim tržištima.

 "Swisslion" je u novembru prošle godine bio u centru skandala zbog spornih dječjih kašica "Juvitana".  

Kopirati
Drag cursor here to close