Futura

Hoće li federalni ministar zdravstva zaustaviti diskriminaciju osiguranika u HNŽ-u?!

''Kažu da je pravda spora, ali dostižna. No u HNŽ-u je izgleda posebno spora, valjda smo nekako plodno tlo za korupciju i kršenje zakona.''
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 11. 2023. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana često možemo čuti kako su plaće zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u manje od plaća u drugim županijama, a iz Udruge Futura postavljaju pitanje što ćemo s pravima osiguranika u HNŽ-u u odnosu na druge županije? Zašto neki idu s knjižicom i kod privatnika, a osiguranici u HNŽ-u to ne mogu?!

''Poražavajuća je činjenica da se za prava zajamčena zakonom osiguranici u HNŽ-u moraju boriti kroz pokretanje projekata, zastupničkih pitanja i inicijativa. Kažu da je pravda spora, ali dostižna. No u HNŽ-u je izgleda posebno spora, valjda smo nekako plodno tlo za korupciju i kršenje zakona. I nije kriv samo ministra zdravstva HNŽ-a kojem ni 9 godina mandata nije bilo dovoljno da riješi to pitanje. Krivi su i svi oni koji su svojom šutnjom godinama odobravali nezakonito ugovaranje zdravstvenih usluga na štetu osiguranika. Svi do jednog će se sigurno prepoznati, a vrlo moguće i sresti na jednom mjestu, ako ikada Tužiteljstvo HNŽ-a profunkcionira. I dok čekamo prve poteze novoimenovane Vlade HNŽ-a i ministra zdravstva po tom pitanju, zahvaljujući onima koji ne šute, o diskriminaciji osiguranika u HNŽ-u informirani su i viši nivoi vlasti'', poručili su.

Više pogledajte u video prilogu.

Video: Hoće li federalni ministar zdravstva zaustaviti diskriminaciju osiguranika u HNŽ-u?!
Kopirati
Drag cursor here to close