Vizija

Hepok - nova pozitivna priča iz hercegovačke vinske regije

Direktor Marić se osvrnuo na istraživanje koje je proveo Fakultet u Beogradu, prema kojem je plantaža Željuša, na području bivše Jugoslavije, jedna od plantaža s najboljim rezultatima.
Gospodarstvo / Tvrtke | 03. 07. 2018. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ponosni smo na našu plantažu Željušu jer se radi o najvećem kompleksu u BiH od 460 hektara, od kojih trenutno obrađujemo nekih 300 hektara. Ovo je najsjevernija plantaža u Hercegovini, karakterizira je niz čimbenika od kojih su najbitniji oni  da se nalazi u blizini rijeke Neretve, ispod Prenja i ispod Veleža'', rekao je to Nedim Marić, direktor Hepoka, uoči konferencije za medije na kojoj je predstavljena nova vizija brenda, kao i novi asortiman proizvoda.

Prije početka konferencije, prisutni su imali priliku obići Hepokove plantaže, podrum Vinarije te degustirati proizvode ove mostarske kuće.

Direktor Marić se osvrnuo na istraživanje koje je proveo Fakultet u Beogradu, prema kojem je plantaža Željuša, na području bivše Jugoslavije, jedna od plantaža s najboljim rezultatima.

''Smatramo da je ova plantaža daleko ispred drugih, a u to smo se uvjerili istraživanjem beogradskog fakulteta gdje su istraživali sortiment, rezultate, analitiku s područja bivše Jugoslavije i došli smo do podatka da je kroz godine ova plantaža davala najbolje rezultate. Posebnost ove plantaže jesu i posebni klimatski uvjeti za uzgoj vinski sorti, prije svega se misli na visok sadržaj šećera, kiselina i posebnu aromatiku", istaknuo je Marić te dodao kako je zemlja na ovoj plantaži vrlo specifična, neće dati visoke prinose ali će dati grožđe visoke kvalitete.

Hepok (Hercegovački poljoprivredni kombinat) je osnovan 1958. godine. U svom sastavu Hepok je imao pet vinarija. Predstavljao je apsolutnog lidera u vinarskoj industriji Hercegovine, kao i na području nekadašnje zajedničke države. Sve do minulog rata, kada je u velikoj mjeri devastiran, Hepok je bio okosnica poljoprivrednog razvoja Bosne i Hercegovine. Danas, nakon što je Društvo za ulaganje u poljoprivredu Zeraa Agriculture preuzelo Hepok, predstoji mu novo poglavlje razvoja i poslovnog uspjeha.

Nova vizija Hepoka podrazumjeva društvenu odgovornost, koja se ne odnosi isključivo na brigu o uposlenicama i uposlenicima, već i o tradiciji, zaštiti životnog prostora i lokalnoj zajednici. Prve pristigle ocjene i nagrade potvrđuju da je Hepok na dobrom putu ka novom uspjehu. Na prestižnom međunarodnom susretu vinogradara i vinara „Sabatina“ u Primoštenu, Hepok vina su prošle godine zabilježila značajne rezultate. Hepok Žilavka je pobijedila u ocjenjivanju mladih vina, a za svih šest uzoraka mladog vina, Hepok je nagrađen za šest priznanja− tri zlatne i tri srebrne medalje.

Novi simbol vinarije Hepok dizajnirao je međunarodno priznati grafički dizajner, Kenan Zekić. Logo u sebi objedinjuje Stari most – simbol života, i  grozdove Žilavke i Blatine – dvije autohtone hercegovačke sorte vina. Ovaj hercegovački gigant danas simbolizira radost života i najavljuje jednu novu, pozitivnu priču iz hercegovačke vinske regije. U narednom periodu, planiran je zasad novih 200 hektara zemljišta, kao i proširenje ljudskih resursa. Već idućeg mjeseca, Lisku i Teneliju će biti moguće pronaći na tržištu širom Bosne i Hercegovine.

Zeraa Agriculture investment je preuzela Hepok u kolovozu 2016. godine, te je od tada investirano više od 20 milijuna KM. Zadržani su svi uposlenici odranije, a stigli su i novi radnici.

Na konferenciji za medije istaknuto je kako Hepok planira povećanja nasada vinove loze, te samim tim i upošljavanje novih radnika. Sve to uz novi slogan - HErcegovačko, POuzdano, Kvalitetno.

Kopirati
Drag cursor here to close