Jasle

Federalna agencija nije primila plaću osam mjeseci

Traže aktivno uključenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u rješavanju isplate osam zaostalih plaća, kao i deblokade rada Agencije.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 09. 2022. u 13:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uposlenici, odnosno sindikalisti Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine danas  su treći put izašli na prosvjede ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, kako kažu,  sa istm zahtjevom - isplata osam zaostalih plaća.

Stupili su i u štrajk kojim traže aktivno uključenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u rješavanju isplate osam zaostalih plaća, kao i deblokade rada Agencije.

Navode da je Vlada Federacije upoznata s teškim financijskim stanjem Agencije još od siječnja 2020., koje je uzrokovano blokadom računa po osnovu Rješenja o izvršenju na transakcijskim računima Agencije, a na osnovu Presude Vrhovnog suda Federacije BiH od 5. prosinca 2019.

Predsjednica sindikata Agencije za privatizaciju FBiH Enisa Čomor kazala je da  Agencije za privatizaciju u FBiH nema sredstava za isplatu po ovoj presudi, jer je veoma visok iznos dosuđenih sredstava te da su i prije dva mjeseca također bili pred zgradom Vlade , ali da nisu  dobili nikakva rješenja.

Kazala je da Agencija ima 21 uposlenika i da je ponižavajuće to što im se ne može osigurati plaća.

Kopirati
Drag cursor here to close