Poliklinika Vitalis

Dolazak vrhunskih stručnjaka za endoskopske zahvate

Gospodarstvo / Promo | 17. 03. 2023. u 13:10 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Poliklinici Vitalis na novom odjelu endoskopske kirurgije dolaze vrhunski stručnjaci iz Republike Hrvatske.

Ambulanta za endoskopske zahvate je planirana 24. i 25.03. (petak i subota) a predvodi ju prof. dr. sc. Ivo Soldo, specijalist abdominalne i opće kirurgije. Uz dr. Soldu na odjelu nove moderne endoskopske kirurgije rade i: prof. dr. sc. Toni Kolak i dr. Martin Grbavac.

Dr. Ivo Soldo dolazi iz Kliničke bolnice Sveti Duh Zagreb, kao referentnog centra za laparoskopsku kirurgiju.
Kod laparoskopskih operacija rade se male rupice kroz koje se u trbušnu šupljinu uvode instrumenti tzv. troakari s teleskopom i kamerom (najčešće širine 5 do 10 mm ). Troakarima se uvode instrumenti s kojima se radi operacijski zahvat. Tijek operacije se projicira i prati na monitoru. Uz ovaj inovativni pristup, rezultati operacije isti su kao i nakon otvorenog pristupa.

Postoperativni oporavak nakon laparoskopske operacije je znatno brži nego nakon otvorene operacije.
Postoperativna bol je manja i kraće traje, nema poremećaja plućne funkcije, bolesnik prije ustaje iz kreveta, kraće se zadržava u bolnici i na kraju ima bolji kozmetički rezultat jer s vremenom ožiljci postaju jedva zamjetljivi.

Nekoliko sati nakon operacije pacijent može ustati i započeti s unosom tekućine i lake hrane. Bolnicu napušta istog dana ili dan kasnije, a sa svakodnevnim aktivnostima može započeti već za 7 dana, a ožiljci su minimalni i s vremenom postaju gotovo nevidljivi.

Ističemo prednosti laparoskopskih operacija:

• postoperacijska bol je manjeg intenziteta i kraće traje
• bolesnik se nakon operacije brzo oporavlja i vraća svakodnevnim aktivnostima. U pravilu se sa svakodnevnim ritmom aktivnosti može započeti za 6 do 7 dana.
• bolnicu napušta istog dana ili dan kasnije
• ožiljci su minimalni i s vremenom postaju gotovo nevidljivi

Poliklinika Vitalis, Vukovarska bb, Mostar

+387 36 310 210
+387 63 222 739
www.poliklinikavitalis.com

Kopirati
Drag cursor here to close