Lažne fakture

Podignuta optužnica za poreznu utaju više od pola milijuna KM

Optuženi su počinili poreznu utaju u iznosu od 554.373,76 KM, te za navedeni iznos oštetili proračun i sve građane BiH, a za sebe ostvarili protuzakonitu imovinsku korist.
Gospodarstvo / Novac | 07. 01. 2019. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv Salman Husejina, zv.“Huso“, rođenog 1977. godine u Sarajevu i Pravne osobe Opća Zadruga E – Ekonomija, P.O. Kiseljak, sa sjedištem u Kiseljaku. 

Optuženi se terete da su od 2013. do 2016. godine, prvooptuženi kao direktor i ovlaštena osoba u navedenom poduzeću, sa ciljem izbjegavanja plaćanja PDV-a, a u namjeri da nezakonito ostvare pravo na odbitak ulaznog PDV-a, prema Upravi za neizravno oporezivanje (UINO) BiH, podnosili fakture neistinitog sadržaja, tako što su prikazivali fiktivne ulazne fakture, te neutemeljeno iskazivali pravo na odbitak ulaznog PDV-a. 

Na taj način, optuženi su počinili poreznu utaju u iznosu od 554.373,76 KM, te za navedeni iznos oštetili proračun  i sve građane BiH, a za sebe ostvarili protuzakonitu imovinsku korist. 

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo porezne utaje ili prijevare. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, oriopćeno je iz tužiteljstva BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close