Sud BiH

Utajio 73.000 KM poreza i dobio uvjetnu kaznu

Od Miljanovića se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela u iznosu od 72.988 KM
Vijesti / Crna Kronika | 25. 12. 2018. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: BIRN / Sud BIH

Goranu Miljanoviću optuženom za poreznu utaju skoro 73.000 KM Sud BiH je, nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje, izrekao dvije godine zatvorske kazne, koja neće biti izvršena ako u roku od četiri godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Od Miljanovića se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela u iznosu od 72.988 KM, a ako je u određenom roku ne vrati Sud će uvjetnu presudu odmah opozvati i optuženog uputiti na izdržavanje kazne zatvora. Optuženi je obvezan da nadoknadi troškove kaznenog postupka o čijem će iznosu Sud odlučiti posebnim rješenjem nakon što pribavi potrebne podatke, priopćeno je iz Suda BiH, a prenosi Srna.

Miljanović je optužen da je tijekom travnja, svibnja, lipnja i studenog 2011. godine, kao direktor i odgovorna osoba za zastupanje trgovačkog poduzeća “Mak komerc” Doboj, ostvario oporezivi promet bez PDV-a od ukupno 429.341 KM koji nije evidentirao u poslovnim knjigama.

On ovaj iznos nije prijavio ni Upravi za neizravno oporezivanje posredstvom prijava samooporezivanja, niti platio porez na dodatnu vrijednost po osnovu prodaje stambeno-poslovnih jedinica od ukupno 72.988 KM, za koliko je oštećen proračun BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close