U vrijednosti od 321.000 KM.

Oduzeta medicinska roba i tekstilni proizvodi

Vrijednost oduzete robe u ovim operativnim akcijama je 321.000,00 KM.
Gospodarstvo / Novac | 04. 11. 2022. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, u operativnoj akciji kodnog naziva “DUKS”, kao i na Graničnom prelazu Orašje oduzeli su veću količinu tekstilnih i medicinskih proizvoda u vrijednosti od 321.000 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva „DUKS“ ovlašteni službenici RC Tuzla, a na osnovu informacija Grupe za obavještavanje i operativno taktičkog rada izvršili su provjere na dvije lokacije koje pokriva RC Tuzla. Na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenih fizičkih osoba izvršili su provjeru prometa i porijekla roba na dvije lokacije i tom prilikom pronašli veću količinu robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Radilo se o većoj količini odijela, trenerki, košulja, i sl. tj. 4855 komada tekstilnih proizvoda.

Također, prilikom detaljnog pregleda vozila na GP Orašje uz upotrebu specijalističke opreme pronašli su skrivenu i neprijavljenu robu. Radilo se o različitoj medicinskoj opremi, točnije 251 komada, gdje je fizičko lice namjeravalo proći carinsku proceduru bez plaćanja uvoznih trošarina.

Vrijednost oduzete robe u ovim operativnim akcijama je 321.000,00 KM.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UIO od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

Kopirati
Drag cursor here to close