Djed mrat u Federalnom MUP-u

Obradović: Sindikati su dobili 1080 KM, dobiti će povećanje plaće, ne treba 70 KM

Prvo je objavljeno da FMUP-u smeta Djed Mraz i podjela paketića. Zatim je objavljeno da ne smeta. Da bi se jutros oglasio predsjednik Skupštine Sindikata službenika FMUP-a koji je rekao da je bespotrebna uplata od 70 KM
Gospodarstvo / Novac | 21. 12. 2022. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Dragan Obradović u jutrošnjem reagiranju kazao je kako je Upravni odbor Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova u svom priopćenju potvrdio da im ove godine nije prioritet podjela paketića i samim tim potvrdio informaciju koju je putem priopćenja objavio predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova da je Upravni odbor donio Odluku da ove godine ne izvrši nabavku novogodišnjih paketića i ne organizira novogodišnju predstavu za djecu članova Sindikata službenika FMUP-a, što je bila praksa proteklih 10 godina.

Upravni odbor je kaže, pokušao obrazložiti zabranu nabavke paketića i zabranu organiziranja novogodišnje predstave tako što je u svom priopćenju naveo sljedeće:

''Zbog opće ekonomske situacije ove godine Upravni odbor podjelom jednokratne novčane pomoći želio je svima koliko - toliko olakšati takvo stanje, uključujući i one članove koji nemaju djecu.''

''Želim naglasiti da jednokratna pomoć od strane Upravnog odbora svim članovima Sindikata iznosi 70,00 KM, te je ista planira da se uplatiti kako bi se ublažila opća ekonomska situacija i na taj naćin opravdala zabrana Djeda Mraza, novogodišnja predstava i dodjela paketića. Svi članovi Sindikata odnosno svi uposlenici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije su od strane Vlade FBiH dana 15.11.2022.godine dobili iznos od 1080,00 KM jednokratne pomoći zbog ekonomske situacije, a dana 19.12.2022.godine je potpisan Sporazum za obračun plaća kojim se predviđa povećanje plaća u 2023. godini od ukupno 11,11 posto za sve zaposlene u organima FBiH'', napisao je Obradović.

Kaže, da na osnovu dobivene jednokratne pomoći u iznosu od 1080 KM i planiranog povećanja plaće od 11,11 posto ne postoji opravdanje da Upravni odbor donese Odluku da se članovima uplati iznos od 70,00 KM jednokratne pomoći, a ukine odnosno zabrani nabvka novogodišnji paketića i zabrani organizacija novogodišnje predstave.

''Slažem se da prioritet treba biti izgradnja spomen obilježja svirepo ubijenom policajcu u Suhodolu, ali smatram da je bespotrebno planirana uplata iznosa od 70,00 KM savakom članu Sindikata, jer su svi zaposlenici odnosno svi članovi Sindikata dobili iznos od 1080,00 KM jednokratne pomoći, te im je planirano povećanja plaće od 11,11 posto. Ovim putem još jednom koristim priliku da najoštrije osudim Odluku Upravnog odbora te konstatiram da su Djed Mraz, novogodišnja predstava i dodjela paketića nepoželjani za članove Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a'', naveo je u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close