Podmetanja

Reagiranje: Policiji ne smeta Djed Mraz

Vijesti / Flash | 20. 12. 2022. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Upravni odbor jasno i nedvosmisleno odbacuje tvrdnje da je Djed Mraz nepoželjan u ovom Sindikatu'', priopćeno je iz Upravnog odbora Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (FMUP).

Foto: Shutterstock / 



Iz ovog sindikata reagirali su na izjave predsjednika Skupštine istog sindikata Dragana Obradovića povodom ovogodišnjeg neodržavanja dodjele paketića djeci uposlenika, a koji je rekao da će umjesto toga novac biti uplaćen svim članovima Sindikata te da "nekome u Sindikatu smeta Djed Mraz".

Iz UO Sindikata FMUP-a su naveli da se Obradović ''tendenciozno i zlonamjerno pokušava uvući u javnu raspravu i napraviti samopromociju široj javnosti u kojoj se i Djed Mraz pa čak i djeca koriste kao sredstvo za polarizaciju i dobijanje sitnošićarskih političkih poena''.

''Sa gnušanjem odbacujemo ovakve i sve buduće pokušaje da se ovaj Sindikat na prizeman način pokušava uvući u kontekst podjela po bilo kojem osnovu, te se istovremeno ograđujemo od svih izjava takve vrste. Predsjednik skupštine, iako je istupio u svoje i u ime najvišeg kolegijalnog tijela – Skupštine sindikata, po ovom pitanju nije obavio bilo kakve konsultacije sa povjerenicima sindikalnih grupa, odnosno delegatima Skupštine, te stoga može govoriti isključivo u lično ime'', naveli su.

Podsjećamo, predsjednik Skupštine Sindikata službenika FMUP-a Dragan Obradović reagirao je na odluku Upravnog odbora Sindikata da ove godine ne izvrši nabavku novogodišnjih paketića i ne organizira novogodišnju predstavu.

Obradović je tom prilikom rekao da je umjesto paketića i proslave odlučeno da se određeni iznos uplati svim članovima Sindikata. On je naveo da se Djeda Mrazu, novogodišnjim programima i podjeli paketića raduju sva djeca na svijetu, ''ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a''.

Obradović je dodao i to da su ovom odlukom ''uskraćena prava djeci članova Sindikata da prisustvuju novogodišnjem program i dodjeli paketića''.

Kopirati
Drag cursor here to close