Trošenje javnog novca

CCI: Nastavljamo s nadzorom u Mostaru

"Centri civilnih inicijativa (CCI) pozdravljaju odluku Gradskog vijeća Grada Mostara da prati realizaciju revizorskih preporuka i time utječe na ispravljanje slabosti i nepravilnosti uočenih u radu Grada Mostara", stoji u priopćenju CCI-a.
Gospodarstvo / Novac | 10. 12. 2021. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara na kojoj je razmatran Izvještaj o financijskoj reviziji Grada Mostara za 2020. godinu, Centri civilnih inicijativa (CCI) pozdravljaju odluku Gradskog vijeća Grada Mostara da prati realizaciju revizorskih preporuka i time utječe na ispravljanje slabosti i nepravilnosti uočenih u radu Grada Mostara", stoji u priopćenju CCI-a.

Kako navode, Izvještaj o financijskoj reviziji Grada Mostara za 2020. godinu sadrži 29 preporuka, od čega 13 ponovljenih preporuka iz prethodnog perioda.

"Upravo broj nerealiziranih preporuka, ukazuje na potrebu efikasnijeg nadzora nad realizacijom revizorskih preporuka, odnosno dodatnog parlamentarnog nadzora nad utroškom javnih sredstava i otklanjanja nepravilnosti evidentiranih u Izvještaju o financijskoj reviziji za 2020. godinu. Zbog toga je važna prihvaćena praksa kvartalnog izvještavanja Gradskog vijeća od strane gradonačelnika o realizaciji preporuka Ureda za reviziju FBiH što doprinosi odgovornijem i transparentnijem trošenju sredstava građana Mostara", ističu.

Revizorski izvještaji predstavljaju važan kontrolni mehanizam u trošenju javnog novca te efikasno razmatranje nalaza i poduzimanje svih mjera za implementaciju revizorskih preporuka trebaju biti prioritet u radu institucija.

Centri civilnih inicijativa (CCI) će nastaviti s praćenjem realizacije revizorskih preporuka i otklanjanju uočenih nepravilnosti, kako bi se i u Gradu Mostaru osiguralo pravilnije i efikasnije trošenje javnog novca.

Kopirati
Drag cursor here to close