Vozači oprez

Jutros u BiH prometuje se po mokrim i klizavim kolnicima

Na širem području Kupresa i Šujice upozorava se na povremene jake udare vjetra.
AutoMoto / Stanje na cestama | 29. 11. 2019. u 08:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog kiše kolnik je mokar i mjestimično klizav ovoga jutra. Upozorava se na učestale odrone kamenja na kolnik. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Trnova, te ponegdje uz rijeke Savu, Vrbas i Lašvu.

Na širem području Kupresa i Šujice upozorava se na povremene jake udare vjetra. Bez obzira na vremenske i prometne uvjete, apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Jajce-Banja Luka (kod mjesta Zdaljevac), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prijelaza) i Kladanj-Stupari (u mjestu Stanovi)).

Podsjećamo da je na snazi zakonska obveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da se očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prijelazima, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close