Ipak jedan pobjeda Mercedesa

Slavlje Russella, svađa u Red Bullu

Takav rasplet na stazi stvorio je dosta problema u momčadi Red Bulla, jer je Verstappen prošao Pereza, međutim, kako Nizozemac nije uspio dalje napredovati, morao je vratiti poziciju Perezu, što nije napravio.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 13. 11. 2022. u 21:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes je uspio. Ipak će ova velika momčad imati barem jednu pobjedu u ovoj sezoni. Za koju je zaslužan sjajni George Russell koji je još jednom potvrdio sav svoj potencijal u nimalo lakoj utrci. Russell je završio ispred Lewisa Hamiltona u napetoj završnici, a posljednje mjesto na pobjedničkom postolju zauzeo je Carlos Sainz.

Russell je nakon ostvarenog trijumfa u sprint utrci koja je vožena dan ranije, odradio sjajan posao i pored dva restarta i izlaska SC-a na stazu. Prvi put odmah nakon starta kada je Ricciardo na kočenju pri ulasku u osmi zavoj pogodio Magnussena koji je ni kriv ni dužan zakačio Australca još jednom.

Utrka se nastavila u sedmom krugu, a Verstappen je pokušao prestići Hamiltona s vanjske strane prvoga zavoja što mu je dalo unutarnju stranu za drugi zavoj. Došlo je do kontakta u kojem je gore prošao Nizozemac, pa je morao u boks po novo prednje krilo i još je usput kažnjen pet sekundi. U istom krugu imamo duel Norrisa i Leclerc, ali obojica ipak nastavljaju utrku.

Sainz je prvi od vodećih ušao u boks iako je startao na medium gumama koje je u 18. krugu zamijenio za soft, a Perez je soft zamijenio mediumom u 24. krugu, krug prije Russella. Većim dijelom utrke vozači su imali problema s gumama, koje očito nisu najbolje odreagirale na postojeće uvjete. Iz tog razloga neki vozači su po tri puta morali ulazi u boks.

Dvadeset krugova prije opet je stao McLaren, onaj Norrisov, pa je Safety Car ponovio bio tu. Restart je uslijedio u 60. krugu, poredak je bio sljedeći: Russell, Hamilton, Perez, Sainz, Bottas i Leclerc bili su u prvih šest, a Verstappen na desetom mjestu iza Alonsa. Uskoro će Sainz uz pomoć DRS-a proći Pereza, čime je ustvari poredak na vrhu kompletiran. Perez je nastavio svoju borbu za drugo mjesto ukupnog poretka, ali ga je prošao i Leclerc. Takav rasplet na stazi stvorio je dosta problema u momčadi Red Bulla, jer je Verstappen prošao Pereza, međutim, kako Nizozemac nije uspio dalje napredovati, morao je vratiti poziciju Perezu, što nije napravio. Prilično grubim tonom odbrusio svom trkaćem inženjeru da ne traži takve stvari od njega.

Poredak na vrhu se nije promijenio. Russell prvi, Hamilton drugi, Sainz ispred momčadskog kolege Charlesa Leclerca četvrti. Fernando Alonso je odvozio još jednu odličnu utrku za Alpine na kraju priče, pa je peti. Do kraja poretka u bodovima su Verstappen, Perez, Ocon, Bottas i Stroll.

Kopirati
Drag cursor here to close