Nasljednika Bandića

Tomašević: Zatekao sam kaos, gubici Grada Zagreba su preko milijardu kuna

Za raspetljavanje financijske situacije rukovodstvu GradaZagreba bit će potrebni i vanjski stručnjaci.
Vijesti / Svijet | 07. 06. 2021. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević opet je ponovio da je financijska situacija u Gradu Zagrebu loša.

''Pokazalo se da najveći dio energije sad ide na financijsku situaciju, time se najviše moramo baviti. Dolazili smo svi troje ovdje i za vikend. Situacija nije dobra financijski jer je posljedica tri godine financijske neodgovornosti.

2019. završila je gubitkom od milijardu i 300 milijuna kuna, a da za to nije bilo vanjskih razloga, čista financijska neodgovornost, 2020. s gubitkom "samo" 90 milijuna kuna, no kad se gleda i covid pozajmica Vlade i odgođena potraživanja ZET-a, Holdinga i Voda, onda je taj gubitak puno veći i to je financijska neodgovornost jer nije došlo do rebalansa kad je trebalo.

I treća godina neodgovornosti je ova, 2021. godina, koja je balansirana, napucani su troškovi zbog predizborne godine, a balansirana je prodajom velikih zemljišta koje nitko nije ni očekivao da će se prodati, kazao je Tomašević'', a prenosi N1.

Dodao je i da Holding (gradske tvrtke) pokazuje gubitak oko 305 milijuna kuna te da će im za raspetljavanje financijske situacije biti potrebni i vanjski stručnjaci.

Kopirati
Drag cursor here to close