Novo poglavlje hr. metropole

Plenković čestitao Tomaševiću nakon što je preuzeo vlast u Zagrebu

Radi se o prvoj primopredaji vlasti u Zagrebu nakon dva desetljeća vladavine Milana Bandića.
Vijesti / Politika | 04. 06. 2021. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Andrej Plenković u petak je telefonski razgovarao s Tomislavom Tomaševićem te mu čestitao na pobjedi na lokalnim izborima i preuzimanju dužnosti gradonačelnika Zagreba, a u utorak će premijer održati sastanak sa svim županima i zagrebačkim gradonačelnikom.

Sastanak premijera i ministara sa svim županima i gradonačelnikom Zagreba održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u 13 sati, rekao je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Glavne teme su okvir za nastavak partnerstva i suradnje Vlade sa svim županijama i Gradom Zagrebom te daljnja dinamika procesa cijepljenja, kao i priprema za turističku sezonu, navodi Milić.

Upitan o sastanku premijera i gradonačelnika Zagreba, kao i ostalih predstavnika Vladinih resora i Gradske uprave, Milić je rekao da će ti sastanci također uslijediti uskoro, a glavni prioritet je proces obnove nakon razornog potresa te ostale teme koje su važne za razvoj Zagreba.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević poručio je u petak zaposlenicima gradske uprave, poduzeća i ustanova da će svi koji rade zakonito, pošteno i na dobrobit građana, imati svoje mjesto u gradskom sustavu.

“Pred svima nama je zadatak da građanima omogućimo bolju kvalitetu usluga i više podrške kako bismo ova zahtjevna vremena prebrodili zajedno i iz njih izašli jači i bolji, kao ljudi i kao grad”, istaknuo je Tomašević u dopisu zaposlenicima gradske uprave, poduzeća i ustanova nakon što je u petak preuzeo upravljanje gradom.

Zaposlenicima se obratio kao novi gradonačelnik Zagreba, istaknuvši da se svi zajedno nalaze u novoj poglavlju, u kojemu predstoje veliki izazovi; stabilizacija financija Grada, Holdinga i povezanih društava, obnova grada nakon potresa, oporavak gospodarstva i društva nakon pandemije koronavirusa; izazovi transformacije upravljačkog modela i ubrzavanje zelene tranzicije.

Dodao je da zajedno sa svojim timom, vjeruje da je prvi preduvjet za ostvarenje tih ciljeva stvaranje atmosfere profesionalnosti, kolegijalnosti i uključivosti u samoj gradskoj upravi, gradskim poduzećima i ustanovama.

“Svi koji rade zakonito, pošteno i na dobrobit građanki i građana grada imat će svoje mjesto u gradskom sustavu”, istaknuo je u objavi.

Poručio im je i da grad počiva na svakom zaposleniku koji osigurava svakodnevno funkcioniranje, a da razvoj i napredak grada ovise o zajedničkom radu za kvalitetniji život svih građana Zagreba.

Kopirati
Drag cursor here to close