Izlazne ankete

Tomašević gradonačelnik Zagreba, Puljak Splita

U Zagrebu Tomislav Tomašević (Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Orah, Za grad) ima 68,27 posto glasova, a Miroslav Škoro (Domovinski pokret - DP) 31,73 posto.
Vijesti / Svijet | 30. 05. 2021. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a od 20.20 sati za četiri najveća grada, na lokalnim izborima za gradonačelnika u Zagrebu vodi Tomislav Tomašević, Marko Filipović vodi u Rijeci, Ivica Puljak u Splitu, a Ivan Radić pobjeđuje u Osijeku.

U Zagrebu nakon 67 posto obrađenih biračkih mjesta Tomislav Tomašević (Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Orah, Za grad) uvjerljivo vodi ispred Miroslava Škore(DP)  s osvojenih 66,9 posto , dok Škoro ima 33,1 posto glasova.

U Splitu prema prvim rezultatima DIP-a glasova Ivica Puljak (Centar) u prednosti je s 60,2  posto glasova dok drugi Vice Mihanović (HDZ) ima 39,7posto glasova.

Aktualni zamjenik gradonačelnika Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HSS) vodi u Rijeci s osvojenih 55,1 posto glasova, a iza njega je kandidat grupe birača Davor Štimac s osvojenih 44,8 posto glasova.

U Osijeku na 100  posto obrađenih glasova HDZ-ov Ivan Radić je prvi s 62,6 posto, slijedi nezavisni Berislav Mlinarević uz potporu Domovinskog pokreta i Mosta s 37,3 posto glasova.

Kopirati
Drag cursor here to close