Razlog priključivanja ukrajinskoj vojsci

Senad u Ukrajini: Rusi su pobili moju obitelj, trunut će u ukrajinskom tlu

Senad je proživio rat u BiH, nakon čega je otišao iz zemlje i sada živi na relaciji između Poljske i Francuske.
Vijesti / Svijet | 02. 05. 2022. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ukrajinskim ratištima bore se i mnogi dobrovoljci iz drugih država, a među njima se našao i Senad iz BiH.

Kako piše Klix, Senad je proživio rat u BiH, nakon čega je otišao iz zemlje i sada živi na relaciji između Poljske i Francuske. U Varšavi ima ženu i djecu, dok u Francuskoj radi i bavi se građevinskim poslom.

Međutim, kaže da nikada neće zaboraviti ono što se dogodilo u njegovoj rodnoj zemlji prije trideset godina. Upravo to je jedan od razloga zašto se priključio ukrajinskoj vojsci. Senad se u razgovoru za ukrajinski medij Hromadske prisjetio posljednjeg sukoba u BiH, navevši da su Rusi i tada u BiH ubijali na nemilosrdan način.

"Nekoć su mnogi Rusi došli u moju zemlju i pobili moju obitelj. Moje poznanike. Uništili su moju zemlju kao što danas uništavaju Ukrajinu", rekao je Senad. On je upravo to istaknuo kao razlog zašto je spreman položiti život da bi Rusi bili poraženi.

"Ja i svi ljudi iz Međunarodne legije ne moramo se vratiti živi. Ako poginemo, ukrajinska zastava će ponosno visjeti na našim ljesovima i mi ćemo biti ponosno vraćeni u našu zemlju. Za razliku od ruskih pasa, koji će trunuti u ukrajinskom tlu", naglasio je Senad.

On smatra da ako Rusi ne budu poraženi ovdje i sada, svijet može zaboraviti na sigurnost. Zbog toga misli da sudjelovanjem u ratu štiti i svoju obitelj koja živi u Poljskoj. Uostalom, kako navodi, nakon što su mu Rusi 1995. ubili obitelj, više si ne može priuštiti riskirati s njima.

Kopirati
Drag cursor here to close