Novosti s ratišta

Ukrajinci ranili vrhovnog zapovjednika ruske vojske?

Rat bjesni nesmanjenom žestinom
Vijesti / Svijet | 01. 05. 2022. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gori vojni kompleks u južnom ruskom gradu Belgorodu, na granici s Ukrajinom. Prema riječima guvernera Belgorodske oblasti Vjačeslava Gladkova jedan je tamošnji stanovnik pretrpio manje ozljede te da nije životno ugrožen. Također je rekao da je u požaru oštećeno sedam objekata.

Ministarstvo obrane nije komentiralo incident te uzrok požara zasad nije poznat, prenosi Index.hr.

Na fotografijama objavljenima na društvenim mrežama vidi se oblak dima koji se izdiže nad gradom.

U odvojenom slučaju guverner Kurske oblasti, koja također graniči s Ukrajinom, kazao je da je oštećen željeznički most koji koriste teretni vlakovi.

U videozapisu objavljenom na njegovom profilu na Telegramu guverner Roman Starovojt incident je nazvao sabotažom. Rusija je prošli mjesec Ukrajinu optužila za helikopterski napad na skladište goriva u Belgorodu, za što Kijev nije preuzeo odgovornost, kao ni za bombardiranje sela i raketiranje skladišta municije.

Druge ruske oblasti koje graniče s Ukrajinom također su izvijestile o prekograničnom bombardiranju otkad je Moskva 24. veljače poslala tisuće vojnika u Ukrajinu zbog, kako kaže, "specijalne vojne operacije".

Ranjen vrhovni zapovjednik ruske vojske?

Valerij Gerasimov, vrhovni zapovjednik ruske vojske, navodno je ranjen u Ukrajini, prenosi Index.hr.

Vijest o navodnom ranjavanju objavio je njemački Bild, pozvavši se na ukrajinske medije i dužnosnike. Informacija nije potvrđena.

66-godišnji Gerasimov navodno je pogođen gelerom u desnu nogu. Nema opasnosti po njegov život, dodaje se. Vijest o ranjavanju Gerasimova objavio je i bivši ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov.

Do ranjavanja, piše Bild, došlo je kod Izjuma u subotu. U istom napadu na zapovjedni centar ruske vojske, kako piše savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko, ubijeno je više visokorangiranih ruskih vojnih djelatnika.

Geraščenko ne piše o ranjavanju Gerasimova, ali kaže da se zna da je bio tamo.

Kopirati
Drag cursor here to close