Napad na koncertnu dvoranu

Putin: Pronaći ćemo sve koji su povezani s terorističkim napadom u Moskvi

Na sastanku Ministarstva unutarnjih poslova Rusije, ruski predsjednik Vladimir Putin je govorio o terorističkom napadu na koncertnu dvoranu u Moskvi 22. ožujka
Vijesti / Svijet | 02. 04. 2024. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će pronaći sve osobe koje su povezane s terorističkim napadom u Moskvi, javlja Anadolu.

U govoru na sastanku Ministarstva unutarnjih poslova održanom u Moskvi, Putin je govorio o terorističkom napadu na koncertnu dvoranu u glavnom gradu 22. ožujka.

Istaknuo je da je pitanje ilegalne migracije važno u Rusiji.

"Ponekad se susrećemo s pravim kriminalnim organizacijama, grupama koje čine takve zločine, često imaju prekograničnu strukturu i rade ruku pod ruku sa stranim tajnim službama", rekao je Putin.

Ističući da teroristički napad ne bi trebalo da bude usmjeren na različite etničke grupe u Rusiji, Putin je kazao da je neprihvatljivo iskoristiti tragični događaj (teroristički napad u Moskvi) za izazivanje etničkih neslaganja, ksenofobije, islamofobije i sličnih stvari.

Putin je naveo da sve počinitelje, uključujući i one koji stoje iza napada, treba uhvatiti.

"Za nas je važno da otkrijemo sve prstenove lanca, uključujući i počinitelje i one koji imaju koristi od ovog zločina. Definitivno ćemo ih pronaći sve", naglasio je ruski predsjednik.

Teroristički napad izveli su naoružani ljudi u koncertnoj dvorani "Crocus City Hall" u Moskvi 22. ožujka uvečer.

Na slikama objavljenim na društvenim mrežama vidjelo se da su napadači nasumično otvorili vatru u holu iz automatskog oružja.

Ruski istražni odbor priopćio je da je u napadu ubijeno 144 ljudi, a da je više od 100 ozlijeđenih.

Kopirati
Drag cursor here to close