Američki državni tajnik

Blinken: Teroristički napad u Moskvi podsjetnik da je ISIL i dalje stvarna prijetnja

"Ovo je vrlo nesretan podsjetnik da se moramo nastaviti baviti ISIL-om i pobrinuti se da on ne oživi i regenerira'', dodao je Blinken.
Vijesti / Svijet | 27. 03. 2024. u 08:18 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki državni tajnik Antony Blinken izjavio je da je prošlotjedni teroristički napad u Moskvi podsjetnik da je ISIL "i dalje stvarna prijetnja''.

''I usprkos veoma dobrom poslu koji smo uradili tijekom godina u suočavanju s tom prijetnjom i njenom značajnom ublažavanju, užasni napad u okolini Moskve prije samo nekoliko dana podsjetio nas je da je ISIL i dalje potencijalno moćna sila, s kojima se moramo nastaviti baviti'', rekao je Blinken prije sastanka sa zamjenikom iračkog premijera i ministrom vanjskih poslova Fuadom Husseinom u State Departmentu.

Dodao je da SAD "žali zbog gubitka tolikog broja nedužnih života".

"Ovo je vrlo nesretan podsjetnik da se moramo nastaviti baviti ISIL-om i pobrinuti se da on ne oživi i regenerira'', dodao je.

Najmanje 139 ljudi je ubijeno, a više od 180 ozlijeđeno 22. ožujka kada su naoružani napadači otvorili vatru na Crocus City Hallu u Krasnogorsku u Moskovskoj oblasti.

Ruski Istražni odbor priopćio je da je uhitio 11 osoba, uključujući četiri počinitelja, u pograničnoj regiji Brjansk, koji su bili na putu za Ukrajinu.

Okružni sud Basmany u Moskvi optužio je četvoricu počinitelja kasno u nedjelju za terorizam i odobrio im istražni pritvor do 22. svibnja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close