Izvještaj Europskog parlamenta

SDA pozdravlja novu odlučnost i jasne stavove Europske unije

Stranka posebno bitnim smatra poziv političkim akterima u Bosni i Hercegovini da odlučnije krenu u ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.
Vijesti / BiH-EU | 14. 06. 2022. u 18:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravila je usvajanje Izvještaja o Bosni i Hercegovini u Vanjskopolitičkom komitetu Europskog parlamenta (AFET), kojeg je predložio izvjestitelj za BiH Paolo Rangel.

''Veoma je značajan dio izvještaja kojim se odbacuju pokušaji formiranja paradržavnih institucija, okarakteriziran kao nasrtaj na državu, pravni poredak, neovisnost i suverenitet pravosuđa, te poziv Europskoj uniji, kao i međunarodnoj zajednici u cjelini, da iskoristi sve raspoložive instrumente, uključujući ciljane sankcije, protiv destabilizujućih aktera u zemlji'', priopćeno je iz SDA.

Stranka posebno bitnim smatra poziv političkim akterima u Bosni i Hercegovini da odlučnije krenu u ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

''Izvještaj AFET-a je u punoj suglasnosti sa Sporazumom iz Bruxellesa, kojeg su 12. lipnja prihvatili Predsjedništvo BiH i predsjednici većine parlamentarnih stranaka PSBiH. Sporazum iz Bruxellesa i izvještaj AFET-a jasna su poruka nove odlučnosti Europske unije prema Bosni i Hercegovini i njenom europskom putu'', navodi se u priopćenju.

SDA, istovremeno, izražava zahvalnost predstavnicima vodećih grupacija u Europskom parlamentu (EPP, Zeleni, SD i Renew Europe), te poziva sve političke aktere u zemlji da prepoznaju i iskoriste priliku za dobivanje kandidatskog statusa i ubrzanje europskog puta koja se ukazala Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close