Čudan neki Roland Garros
Od početka je jasno kako će ovogodišnji Roland Garros biti drugačiji.

Čudan neki Roland Garros

Sport / Ostali sportovi | 28. 09. 2020. u 16:25 Bljesak.info / Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je priopćeno u kojem terminu će se igrati ovogodišnji Roland Garros, bilo je jasno kako će biti od prvog do posljednjeg dana drugačiji. Jer oni koji se bave tenisom znaju što znači igrati turnir krajem rujna i početkom listopada na zemljanoj podlozi, na otvorenom. Kiša, niske temperature, teže loptice itd...

Već na početku, prvog dana se dogodio problem, neki su ga čak nazvali incidentom. Victoria Azarenka koja je u Pariz doputovala kao finalistica US Opena je bez problema prošla prvo kolo. U dva seta je eliminirala tenisačicu iz Crne Gore, Danko Kovinić 6:1, 6:2, rezultatski tu dileme nije bilo. Međutim, na početku meča nakon tri odigrana gema počela je padati kiša. U trenutku kada je temperatura bila „zimskih“ osam stupnjeva. Uslijedio je prekid u kojem je opet Azarenka dominirala.

Video: Victoria Azarenka vs Danka Kovinic Highlights | Roland Garros 2020 | Eurosport

- Ovo postaje pomalo smiješno. Ne želim sjediti ovdje zato što se smrzavam. Neću da čekam više ni minut, ovdje je ledeno, osam stupnjeva. Ja živim na Floridi. Navikla sam na toplo vrijeme, rekla je Victoria sutkinji u stolici. Sutkinja je pokušala da je umiri, ali nije išlo. Bjeloruskinja je nastavila, čak se obratili i kolegici s druge strane mreže.

- Želiš li ostati na terenu?

Danka je smireno odgovorila da ne želi.

- Eto, ne želi, jer je smiješno i previše hladno. U čemu je poenta. Sjedimo ovdje kao patke”, rekla je Azarenka i nakon razgovora sa supervizorom, zajedno s Dankom napustila teren. Vratila se onog trenutka kada je kiša prestala.

- Nije stvar u tome da sam bila nezadovoljna, već mislim da je potrebno malo razumijevanja. Nije problem kada kiša pada kratko, malo, ali ako sve to traje neka dva sata onda je to neka druga priča. Mislim da se u jednom trenutku moja protivnica okliznula, tamo u trećem setu i sigurno joj nije bilo ugodno. Pitala sam sutkinju hoćemo li nastaviti igrati, ona je rekla da čekamo malo duže. Ja nisam bila za tu soluciju da sjedimo vani na osam stupnjeva. Neću da se žalim, ali mislim da ponekad postoje pametniji načini na koje može da se pristupiti određenim problemima. U razgovori su supervizorom smo odlučile napustiti teren i vratiti se kada nas pozovu, pojasnila je Azarenka.

Zanimljivu izjavu je dao i Dan Evans, Britanac koji je eliminiran u prvom kolu od Japanca Nishikorija. Razočarani Evans je istaknuo problem loptica.

-  Komplicirano je, zar ne? Bilo je hladno. Neke od loptica koje smo koristili ne bih dao ni psu da žvače. Mislim da su loptice najveći problem, teško ju je usmjeriti bilo gdje. Što je sada, rujan, listopad? Loptice su  ‘preteške‘, mislim. Bilo bi lijepo da smo ih mogli koristiti nekoliko tjedana prije turnira, rekao je Dan Evans.

Video: Kei Nishikori v Daniel Evans | Roland Garros 2020 - Highlights | Eurosport
Kopirati
Drag cursor here to close