Bilo je pitanje vremena

Alcaraz ušao u polufinale i TOP 10

Mladi Španjolac Carlos Alcaraz je od ponedeljka TOP 10 igrač. Ulaskom u polufinale ATP turnira u Barceloni, Carlos je osigurao svoje mjesto u društvu najboljih tenisača današnjice.
Sport / Ostali sportovi | 23. 04. 2022. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je i zvanično. Mladi Španjolac Carlos Alcaraz je od ponedeljka TOP 10 igrač. Ulaskom u polufinale ATP turnira u Barceloni, Carlos je osigurao svoje mjesto u društvu najboljih tenisača današnjice. I to na najbolji mogući način. U sjajnom meču četvrtfinala, koji se zbog kiše protegao skoro do kasnih večernjih sati, Alcaraz je savladao Stefanosa Tsitsipasa 6-4, 5-7, 6-2.

Možda i drugačije moglo završiti, da nije Španjolac ispustio veliku prednost koju je imao u drugom setu, 4:1. Grk koji je u Barcelonu došao kao pobjednik Monte Carla se vratio i odveo meč u treći set.
" Ovo je bio nevjerojatan meč. Nevjerojatna atmosfera, publika, sve je bilo nevjerojatno. Ovo je sigurno do sada u karijeri moja nejveća pobjeda na zemljanoj podlozi", naglasio je Alcaraz nakon meča.

Meča kojeg je obilježio jedan detalj. U završnici prvog seta, na set loptu kod 5-4, Tsitsipas je hvatao jedan volej Alcaraza, onako u trku, pa je skoro pogodio u tijelo Španjolaca. Ostala je dileme, da li je to namjerno napravio ili ne. Nije baš to leglo Alacarazu kao ni brojnim njegovim navijačima. U polufinalu koje na rasporedu danas, Alcaraz će igrati protiv Alexa de Minaura, dok se u drugom polufinalu sastaju Diego Scwartzman i Pablo Carreno Busta.

Video: Stefanos Tsitsipas vs Carlos Alcaraz 
Kopirati
Drag cursor here to close