Španjolac u polufinalu, Hurkacz pomogao Novaku

Kako igra taj Alcaraz

"Hvala publici, imao sam osjećaj da igram u Španjolskoj. Njihova energija je nešto što me gura u presudnim dijelovima meča. Bez njihove pomoći ne bih bio tu u polufinalu", rekao je nakon meča Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 01. 04. 2022. u 08:58 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na semaforu centralnog terena je stajalo dva sata 22 minute. Toliko je trajao meč četvrtfinala velikog turnira u Miamiju između
Španjolca Carlosa Alcaraza i Miomira Kecmanovića iz Srbije. Na mom satu su bile sve same trice. Tri sata i 33 minute ujutro. Pitate se je li je vrijedilo čekati pa skoro rane jutarnje sate uz tamo neki tenis. Ako ste teniski fanatik, ako volite ovaj sport onda tu nema dileme. Posebno kada igra mladi Španjolac. Tenisač koji iz meča u meč potvrđuju najave u svom velikom usponu. Tenisač na čiji tenis jednostavno nitko ne ostaje ravnodušan.

Teško su mogu sjetiti kada je netko u njegovim godinama nudio nešto slično. Takava tenis, takvu lepezu udaraca, takvu hrabrost. Mladi Španjolac ima sve. Može pogađati sa osnovne linije, može izaći na mrežu, odigrati volej, drop shot, potegnuti lob, sjajno se braniti. Jednostavno sve. Dovoljno je pogledati recimo završnicu prvog seta protiv Tsitsipasa kojem je okrenuo 2:5, ili meč protiv Kecmanovića koji u posljednje vrijeme igra svoj najbolji tenis karijere.

I nije Kecmanović igrao slabo ili loše protiv Alcaraza, napravio je jako malo neforsiranih pogrešaka, duplo manje od Španjolca, ali je promašio neke poene, poput recimo onog voleja u tie breaku. Na kraju je Alcaraz slavio 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5). U tie breaku trećeg je Kecmanović imao 3-1, 4-2, 5-3, ali je izgubio meč.

"Hvala publici, imao sam osjećaj da igram u Španjolskoj. Njihova energija je nešto što me gura u presudnim dijelovima meča. Bez njihove pomoći ne bih bio tu u polufinalu. Miomir je igrao sjajno, znao sam da me čeka težak meč, on je bio jako blizu pobjede. Na 4-5 i 15:30 sam odigrao sjajan poen i izvukao se. Probao sa jako udarati lopticu, kako bih protivnika poslao od osnovne linije. Onda sam koristio drop shot. Znate u teškim trenucima morate odigrati neke svoje najbolje udarce" rekao je nakon meča Alcaraz koji je trenutačno na sjajnom omjeru od početka godine 16:2.

Prvi put je u polufinalu Miamija a tamo ga čeka Hubert Hurkacz, Poljak koji je ostavio Novaka Đokoviča na broju jedan. Točnije, Hurkacz je sredio u dva seta Daniila Medvedeva. U prvom setu je Medvedev nadoknadio zaostatak od 2-5, ali nije izdržao u tie breaku. U drugom je dva puta gubio svoj servis.

Gledajući godine, Alcaraz je treći najmlađi polufinalista Miamija ikada. Ispred njega su ostali Felix Auger-Aliassime s 18 godina, 7 mjeseci and 19 dana, Nadal je drugi (18 godina 9 mjeseci i 27 dana), dok je Alcaraz sada treći (18 godina, 10 mjeseci i 26 dana)

Video: Carlos Alcaraz vs Miomir Kecmanovic

 

Kopirati
Drag cursor here to close