Najmlađi pobjednik turnira u povijesti

Alcaraz osvojio Miami

Tako je Španjolac postao najmlađi pobjednik ovog turnira koji se igra već 37 godina. Ukupno treći najmlađi pobjednik jednog turnira iz serije Masters 1000, računajući 283 koliko ih je odigrano od 1990. godine.
Sport / Ostali sportovi | 03. 04. 2022. u 21:49 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gledajući prethodne mečeve u Miamiju, pa i u Indian Wellsu ovo večeras u finalu realno nije bilo najbolje izdanje Carlos Alcaraza.
Posebno ne u prvoj polovini prvog seta. Forhend nije bio tako razoran, ali ni precizan. Nije previše forsirao ni drop shot, ali to
uopće na kraju nije bitno. Jer ovo u finalu Miamija je bila samo konačna potvrda onoga o čemu se priča u teniskim krugovima, ono o čemu se piše. Carlos Alcaraz je tenisač za najveće moguće dosege na Touru.

Alcaraz je u finalu nakon sat i pedeset minuta savladao Caspera Ruuda 7:5, 6:4. Tako je Španjolac postao najmlađi pobjednik ovog turnira koji se igra već 37 godina. Ukupno treći najmlađi pobjednik jednog turnira iz serije Masters 1000, računajući 283 koliko ih je odigrano od 1990. godine.

"Nemam riječi kojima bih opisao kako se trenutno osjećam. Hvala ljudima koji su tu uz mene, uz sebe imam sjajnu ekipu ljudi" rekao je nakon meča Alcaraz koji se prije toga našao u zagrljaju svog trenera nekadašnjeg broja jedan sjajnog Juana Carlosa Ferrera. Ferrero je prilično emotivno dočekao ovaj prvi naslov svog učenika.

"Znao sam da Casper igra nevjerojatno. Ima veliki forhend. Pokušao sam prvo igrati na njegov backhand i cijelo vrijeme napadati. Za mene je bilo najvažnije da ne dozvolim Casperu da domira u razmjeni. Napadao sam cijeli meč, kako iz forhenda tako iz backhanda" rekao je Alcaraz o svojoj taktici.

Alcaraz je večeras zamijenio Novaka Đokovića na mjestu najmlađeg pobjednika Miamija, Nole je 2007. godine uzeo ovaj turnir s 19 godina. Tada je Alcaraz imao samo tri. Samo su Michael Chang (Toronto 1990.) i Rafael Nadal (2005. Monte Carlo) bili mlađi od Alcaraza kada su osvajali turnire iz Masters serije.

Ruud je sjajno ušao u meč, napravio je odmah break, za vrlo uvjerljivih 3:0 na početku prvog seta. Pokušao se vratiti Alcaraz u petom gemu, ali je tek uspio dva gema poslije za 3-4. Ruud je ponovo posrnuo na svom servisu u jedanaestom gemu. U sljedećem je prvo Alcaraz ispustio dvije set lopte, pa onda Ruud jednu break prije nego što će Španjolac zaključiti prvi set.

Dugi prvi gem drugog seta je možda čak prelomio meč. Alcaraz je poveo 3:0. Ruud je vratio jedan od dva izgubljena servisa, ali čini se da su bolovi u kuku na koje se požalio sredinom drugog seta pravili određene probleme. U naredna tri servis gema Alcaraz je izgubio samo dva poena.

Za Ruuda je ovo bilo deseto finale u karijeri, nije dohvatio drugi naslov na tvrdoj podlozi. Ujedno je prvi Norvežanin ikada koji je igrao u finalu turnira iz Masters serije.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close