Istraživanje

Pentagon još nije pronašao dokaze da postoje izvanzemaljci

Sean Kirkpatrick, ravnatelj novog Pentagonovog ureda za rješavanje anomalija iz svih domena (AARO), nije isključio mogućnost da postoji život u svemiru naglasivši da istraživanju pristupa znanstvenom metodom.
Sci-Tech / Znanost | 17. 12. 2022. u 14:44 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova Pentagonova inicijativa za istraživanje izvješća o NLO-ima do sada nije pronašla dokaze da su izvanzemaljci posjetili Zemlju, rekli su visoki američki vojni dužnosnici.

No nastojanja Pentagona da istraži neobične neidentificirane objekte, bilo u svemiru, na nebu ili pod vodom, rezultirala su stotinama novih izvješća koja se sada istražuju, rekli su dužnosnici. Međutim, do sada nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na to da postoji inteligentan izvanzemaljski život, navodi Hina.

Ravnatelj Pentagonovog ureda: Sve ćemo proučiti

"Do sada nisam vidio ništa u tim dokumentima što bi sugeriralo da se dogodio posjet izvanzemaljaca, pad izvanzemaljske letjelice ili nešto takvo", rekao je Ronald Moultrie, podtajnik za obranu zadužen za obavještajnu zajednicu i sigurnost.

Sean Kirkpatrick, ravnatelj novog Pentagonovog ureda za rješavanje anomalija iz svih domena (AARO), nije isključio mogućnost da postoji život u svemiru naglasivši da istraživanju pristupa znanstvenom metodom.

"Reći ću samo da strukturiramo naše analize tako da budu jako temeljite i rigorozne. Sve ćemo proučiti", rekao je Kirkpatrick na prvoj novinskoj konferenciji otkako je AARO osnovan u srpnju. "Kao fizičar, moram primjenjivati znanstvenu metodu i pratit ću podatke i znanost kamo god vode."

Više od 140 slučajeva neidentificiranih zračnih fenomena 

Zabilježeno je više od 140 neidentificiranih zračnih fenomena u zadnjih 18 godina
AARO se fokusira na neobjašnjive aktivnosti kod vojnih lokacija, ograničenog zračnog prostora i drugih područja od interesa, u cilju identificiranja mogućih prijetnji sigurnosti američkim vojnim operacijama i nacionalnoj sigurnosti.

Vladino izvješće prošle godine dokumentiralo je više od 140 slučajeva neidentificiranih zračnih fenomena od 2004. godine. Svi osim jednoga - incidenta koji se pripisuje velikom balonu, nisu objašnjeni i predmet su proučavanja, navodi se u izvješću.

Za ostala 143 slučaja u izvješću se navodi da postoji premalo podataka da bi se moglo zaključiti da je riječ o nekim egzotičnim zračnim sustavima koje je razvila američka vlada, neka tvrtka ili strana sila poput Kine i Rusije.

Kopirati
Drag cursor here to close