Sedmo izdanje

Mostar: Znanstveni skup o obiteljskom pravu

Referenti ovogodišnjeg skupa su znanstvenici, nastavnici i suradnici pravnih fakulteta Univerziteta u Mostaru, Zenici, Tuzli, Banja Luci, Kragujevcu, te Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Mariboru.
Sci-Tech / Znanost | 27. 09. 2019. u 07:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravni fakultet Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru domaćin je 7. međunarodnog znanstvenog skupa Dani obiteljskog prava koji se održava pod nazivom 'Zaštita prava čovjeka kao pokretač razvoja obiteljskog prava'.

Tijekog pozdravnih govora, prisutnima su se obratili dekanica Pravnog fakulteta Alena Huseinbegović, rektor Univerziteta 'Džemal Bijedić' Elvir Zlomušica, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko - neretvanske županije Rašid Hadžović, te suradnica IRZ-a u BiH Žana Gojačić.

"Zahvaljujem IRZ-u na čelu sa dr. Stefanom Purnerom za pruženu podršku u održavanju ovog i svih prethodnih znanstvenih skupova. Zahvala ide i svim priznatim pravnim stručnjacima, znanstvenicima, istraživačima koji su dio ovog skupa.

Referenti ovogodišnjeg skupa su znanstvenici, nastavnici i suradnici pravnih fakulteta Univerziteta u Mostaru, Zenici, Tuzli, Banja Luci, Kragujevcu, te Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Mariboru.

Razmatrajući različite obiteljsko - pravne institute s teorijskog i praktičnog aspekta, autori članaka koji su objavljeni u zborniku radova sa ovog skupa su nastojali utvrditi u kojoj mjeri je ideologija prava čovjeka utjecala na razvoj obiteljskog prava u razmatranom domenu, odnosno procijeniti je li uvođenje individue u centar društvenih i obiteljskih odnosa urozilo obitelj pomjerajući je iz centra društvenog, socijalnog i ekonomskog poretka", izjavila je za Bljesak.info dekanica Huseinbegović.

Osnovni cilje konferencije je da se razmjenom iskustava i rezultata istraživanja sadržanih u referatima i diskusijama unaprijede teorija, zakonodavstvo i praksa iz oblasti obiteljskog i drugih srodnih prava, te d adoprinese i potakne dalje istraživanje i znanstvenu obradu pravnih znanosti u BiH.

Tijekom petka (drugog dana skupa) svoja izlaganja imat će dr.sc. Dušica Palačković (Univerzitet u Kragujevcu), dr.sc. Nenad Hlača (Sveučilište u Rijeci), dr.sc. Ajdin Huseinspahić (Univerzitet u Zenici), dipl.iur Katja Drnovšek (Sveučilište u Mariboru).

Kopirati
Drag cursor here to close