Stiže nova zvijer?

Xiaomi radi na vlastitom RAZR telefonu?

Motorola je nedavno predstavila moderniju inačicu mobitela Razr, sa savitljivim zaslonom, a čini se kako jedan takav namjerava izraditi i Xiaomi.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 11. 2019. u 21:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Motorola je nedavno predstavila modernu inačicu mobitela RAZR. Za razliku od originala unutrašnjost novog modela u potpunosti je prekrivena fleksibilnim zaslonom, koji se barem na prvu čini znatno otpornijim na oštećenja nego što je to slučaj sa Samsungovim na Galaxy Foldu.

I dok je Motorola dizajnerski i inženjerski dio posla odradila dobro, tim zadužen za specifikacije telefona je malčice zakazao.

Naime, cijena uređaja je visokih 1.500 USD, ali je unatoč tomu hardver osrednji – HD zaslon, Snapdragon 710, jedna 16 MP kamera, baterija od 2.500 mAh i slično, javlja Bug.hr.

No, čini se kako bi Motorola Razr mogla dobiti konkurenciju u vidu Xiaomijevog još uvijek ne najavljenog telefona koji će sudeći prema patentnim skicama imati sličan dizajn – clamshell kućište i također fleksibilni zaslon. No u ovom slučaju možemo očekivati veći broj kamera, a vjerojatno i snažniji hardver.

Xiaomijev „Razr“ bi trebao imati ukupno četiri kamere – dvije s unutrašnje strane (povrh zaslona) te dvije na vanjskoj strani kućišta. Nutarnje kamere bile bi posložene vodoravno, a vanjske okomito, a između njih bi se nalazila bljeskalica.

Što se zaslona tiče, i ovaj model bi ih trebao imati dva – s tim da bi dodatni, vanjski zaslon bio pravokutan i služio bi najvjerojatnije za prikaz osnovnih informacija, poput točnog vremena, obavijesti o dolaznim pozivima i porukama te uključenim značajkama (Bluetooth, Wi-Fi…).

Jedino što bi se moglo pokazati nezgodnim jest položaj vanjskih kamera. One bi prema skicama trebale biti smještene na donju polovinu preklopnog kućišta zbog čega bi fotografiranje i snimanje pomoću njih moglo biti nezgodnije za one korisnike koji krajem 2019. i dalje snimaju Portrait videozapise.

Korisnici koji su odavno svladali snimanje u Landscape položaju ne bi trebali imati problema.

Dakako, kao i uvijek samo postojanje patenta (podnešen 6. kolovoza 2018., a objavljen 29. listopada 2019.) ne znači kako će i patentirani uređaj ugledati svijetlo dana. Stoga sve navedeno uzmite s malom zadrškom.

Kopirati
Drag cursor here to close