Korištenje na više uređaja

WhatsApp ima novu funkciju koja će se svidjeti svim korisnicima Androida

Ako koristite Whatsapp na više uređaja, a primarni vam je offline, odsad ćete i dalje moći slati i primati poruke. Evo što trebate učiniti da uključite tu novu funkciju.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 11. 2021. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WhatsApp već nekoliko mjeseci testira novu funkciju koja će omogućiti korisnicima da se povežu svoj korisnički račun sa dodatnim uređajima te nastave slati i primati poruke bez da im je primarni smartphone uređaj online.

Nova funkcija dolazi svim korisnicima WhatsAppa s najnovijom nadogradnjom aplikacije na Android i iOS uređajima.

Dosad su korisnici morali držati svoje primarne smartphone uređaje online, prije nego li su mogli nastaviti s korištenjem aplikacije primjerice na povezanm web pregledniku s računala.

Omogućavanjem te nove značajke na vašem uređaju, morate odabrati opciju označeno kao "Beta". Jednom kad se značajku omogući, bit ćete odspojeni sa svih uređaja prije ponovnog povezivanja s novim uređajima, prenosi Zimo.

Nakon novog povezivanja, aplikacija se u biti ponaša kao i prije, a razlika je u tome što ćete moći biti na chatu bez obzira je li vaš primarni uređaj online ili ne. Osim toga, poruke i pozivi su i dalje end-to-end šifrirani.

S tom funkcijom, povezani uređaji moći će dobivati i slati poruke do 14 dana nakon što primarni uređaj ode offline. TO može biti korisno u situacijama gubitka mobitela, ili jednostavno ako se mobitelu potroši baterija.

Na iOS uređajima, nažalost postoje i ograničenja na iOS-u, koji ne dozvoljava brisanje poruka ili razgovora s povezanih uređaja. Drugo ograničenje jest i da ne možete povezati korisnički račun s tabletom ili još jednim mobitelom u iOS-u.

Ako želite isprobati novu WhatsAppovu funkciju, nadogradite aplikaciju na najnoviju verziju, odaberite meni označen s "tri točkice", a nakon toga "Linked devices" (povezani uređaji) te uključite navedenu opciju.

Kopirati
Drag cursor here to close