Radi se na tome

Voditelj WhatsAppa: Voljeli bismo napraviti aplikaciju za iPad

Prema voditelju WhatsAppa, temeljna tehnologija za izradu aplikacije za iPad postoji, pa bi korisnici uskoro konačno mogli dobiti inačicu aplikacije za tablete.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 01. 2022. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Verzija WhatsAppa za iPad, već je godinama na listi želja brojnih korisnika popularne aplikacije za razgovore. Iako je u prošlosti bilo govora o njoj, nikada se ništa konkretno nije napravilo, pa su se mnogi pomirili s činjenicom da ju možda nikada neće dočekati.

No, iako nije otkrio konkretne detalje, voditelj WhatsaAppa Will Cathcart, ulio je malo nade mnogobrojnim iPad korisnicima.

''Ljudi žele WhatsApp aplikaciju za iPad već dugo vremena. Voljeli bismo je napraviti'', rekao je Cathcart za The Verge ističući činjenicu da je tvrtka puno radila na tehnologiji koja omogućava podršku korištenja aplikacije na više uređaja.

To je, naravno, referenca za mogućnost korištenja istog WhatsApp računa na četiri različita uređaja, o kojoj je govorio i Mark Zuckerberg u lipnju 2021. godine. Tu opciju u ovom trenutku ima i WhatsApp aplikacija za web i desktop, prenosi Bug.

''Ako imam uključenu opciju za više uređaja, mogu isključiti telefon ili pak izgubiti signal, a on će i dalje primati poruke na desktopu. Ta bi mogućnost bila jako važna i za aplikaciju za tablet, pa da ju se može koristiti čak i kad vaš telefon nije uključen'', objašnjava Cathcart te dodaje da temeljna tehnologija već postoji.

Problem je, zapravo, do sad bio u načinu na koji WhatsApp enkriptira poruke, pa onda nije bilo moguće sinkronizirati razgovore na svim uređajima putem interneta. Drugim riječima, ako aplikacija na telefonu nije imala pristup internetu, ona na desktopu jednostavno nije radila.

Međutim, WhatsApp je nakon dugo vremena pronašao način da se sve poruke i sadržaj korisnika pravilno sinkroniziraju na svim uređajima, pa čak i u situacijama kada nema internetske veze ili kad je baterija prazna, što u konačnici može rezultirati i aplikacijom za iPad.

Kopirati
Drag cursor here to close