Kraj!

Viber prekida poslovne odnose s Facebookom

Aplikacija će ukloniti Facebook Connect, Facebook SDK i GIPHY, kao i obustaviti zakup reklamnog prostora na ovoj platformi društvenih mreža.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 06. 2020. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija za razmjenu poruka i besplatnu komunikaciju na svijetu, objavila je da prekida sve poslovne odnose s Facebookom.

''Zloupotreba korisničkih podataka i nemogućnost suprotstavljanja nasilničkoj retorici Facebooka prešli su svaku mjeru, zbog čega Viber poduzima odgovarajuće mjere poput obustave zakupa reklamnog prostora i uklanjanja svih dodirnih točaka sa svoje platforme kako bi zaštitio više od milijardu svojih korisnika'', navodi se.

Aplikacija će ukloniti Facebook Connect, Facebook SDK i GIPHY, kao i obustaviti zakup reklamnog prostora na ovoj platformi društvenih mreža, time podržavši sve masovniji pokret #StopHateForProfit (''Prekinite mržnju radi profita”) s ciljem bojkotiranja Facebooka, istaknuli su u Viberu, javlja Seebiz.

Viber je apelirao na kompanije koje se reklamiraju na Facebooku da obustave zakup reklamnog prostora na toj društvenoj mreži tijekom srpnja, „kao odgovor na izostanak konkretnih mjera i aktivnosti kompanije u zaštiti korisnika platforme od govora mržnje”.

Globalni generalni direktor Vibera Jamel Agaua izjavio je da Facebook nastavlja s praksom pogrešne interpretacije svoje uloge u suvremenom svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close