Dobre ideje

Viber predstavio nove alate za borbu protiv neželjenih kontakata i spama

Broj mobitela svakog korisnika ostaje skriven sve dok ga osoba sama ne odluči podijeliti, online status korisnika je skriven, a glasovni i videopozivi su onemogućeni.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 08. 2020. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viber je predstavio nekoliko novih antispam alata kako bi postavio dodatnu razinu zaštite privatnosti svojih korisnika. Jedna od novih opcija je i pretraga korisnika prema imenu, a bit će zaštićena posebnim mjerama, u skladu s Viberovim pravilima o privatnosti svojih korisnika.

Viber će svojim korisnicima dati kontrolu nad odlučivanjem tko će ih moći dodati u communityje i grupne chatove, npr. hoće li to moći bilo tko ili samo njihovih osobni kontakti. Kako bi namjestili te postavke, korisnici trebaju jednostavno kliknuti na Više > Postavke > Privatnost > Grupe > Dozvoli dodavanje u grupe.

Usto, novi pozivi za pridruživanje communityju ili grupnom chatu od nepoznatih pošiljatelja automatski će biti spremljeni u novi Message Requests inbox, kako bi glavna chat lista korisnika ostala uredna i nezakrčena novim neželjenim porukama.

Nova opcija pretrage na Viberu otvorit će nove mogućnosti za proširivanje mreže kontakata, uz zadržavanje najviše razine privatnosti. Nakon što netko u Viberovu pretragu upiše ime druge osobe, ono će se pojaviti u rezultatima, zajedno s fotografijom koju je taj korisnik postavio. U duhu Viberove snažne politike privatnosti, bilo kakav chat koji korisnik želi započeti s osobom koju je pronašao bit će podložan dodatnim mjerama privatnosti, kao npr.:

Broj mobitela svakog korisnika ostaje skriven sve dok ga osoba sama ne odluči podijeliti, online status korisnika je skriven, a glasovni i videopozivi su onemogućeni.

Korisnici koji ne žele dopustiti da ih se može pronaći putem pretrage mogu jednostavno izmijeniti postavku tako da kliknu na Više > Postavke > Privatnost > Dozvoli pronalaženje prema imenu, prenosi Zimo.

Pretraga prema imenu, kao i novi Message Requests inbox, prvo će biti testirani u odabranim zemljama, a tek zatim uključeni u novi globalni update.

Korisnicima je važno da mogu slobodno širiti svoje društvene krugove, no s druge strane njihov prostor za osobnu komunikaciju moramo zaštititi od spama. Neumorno radimo na pronalaženju optimalnih rješenja, poput ovih koja ćemo uskoro predstaviti, kako bismo korisnicima dali još više mogućnosti širenja svojih horizonata, dok istovremeno znaju da su njihova sigurnost i privatnost zaštićeni, izjavio je Ofir Eyal, operativni direktor Vibera.

Kopirati
Drag cursor here to close