Iz iOS aplikacije

Telegram uklanja opciju plaćenih objava

Telegram je ove godine uveo plaćenu "Premium" pretplatu koja otključava dodatne značajke za korisnike što ne odgovara Appleu koji želi proviziju na sve transakcije.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 11. 2022. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni direktor Telegrama Pavel Durov istaknuo je da su kreatori na platformi koristili usluge trećih strana kako bi prodali pristup određenim postovima na svojim kanalima te zaključuje da Apple "nije zadovoljan kreatorima sadržaja koji monetiziraju svoj trud bez plaćanja 30% poreza Appleu.", prenosi MacRumors.

Poznato je da Apple ne dopušta korištenje procesora za plaćanja trećih strana u svojim aplikacijama te da naplaćuje do 30 posto provizije na bilo koju kupnju unutar aplikacije tako da ovaj 'sukob' ne iznenađuje, prenosi Bug.

Durov je i ranije otvoreno kritizirao Apple zbog strogih pravila App Storea jer im je iOS aplikacija više puta odbijena od strane Applea zbog kršenja nekih smjernica tvrtke.

Tek ostaje za vidjeti kako će sve ovo završiti, ako Telegram bude inzistirao na uvođenju plaćenih objava bez plaćanja provizije App Storea.

Kada je Telegram nedavno predstavio svoju Premium pretplatu koja korisnicima daje pristup ekskluzivnim značajkama našli su način kako zaobići Appleovo pravilo o plaćanju provizije. Ako bi se pretplata kupila putem njihove web stranice, što ne podliježe Appleovim naknadama, dobio bi se popust.

Kopirati
Drag cursor here to close