Galaxy fold

Samsung priprema još dva telefona sa savitljivim ekranima

Nakon Galaxy Folda Samsung razvija još dva telefona sa savitljivim ekranima – jedan poput Matea X, a drugi će biti preklopni uređaj koji će se otvarati vertikalno.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 03. 2019. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung i Huawei, koji su nedavno predstavili prve pametne telefone sa savitljivim ekranima (sličan uređaj na CES-u predstavila je i kompanija Royole), ne misle stati samo na jednom uređaju te njihovi inženjeri i dizajneri već rade na novim modelima koje možemo očekivati tijekom sljedeće godine.

O planovima Huaweija nedavno smo pisali, a jučer su novinari Bloomberga objavili neslužene informacije o planovima Samsunga koji uključuju još dva uređaja sa savitljivim ekranima.

Jedan takav uređaj trebao bi biti sličan Huaweijevom Mateu X – dok se Galaxy Fold otvara kao knjiga i ima ekran s unutarnje strane (zbog čega ima i još jedan dodatni ekran), ekran Matea X nalazi se u potpunosti s vanjske strane uređaja te je većina novinara koja je bila na CES-u komentirala kako se takav način korištenja savitljivih ekrana čini boljim.

S vanjskim savitljivim ekranima eksperimentira i kineski Xioami koji je nedavno prikazao video uređaja koji razvijaju i čiji se ekran savija dva puta, tj. s lijeve i desne bočne strane, čime su pokazali još jedan način na koji se ova tehnologija može iskoristiti, javlja Zimo.co.

Još jedan Samsungov savitljivi telefon koji razvijaju potpuno je drugačiji od Folda i Matea – njegov ekran trebao bi se vertikalno savijati, poput starih preklopnih telefona, kao što je bila Motorola Razr.

Predstavljanje ovog telefona možemo očekivati krajem 2019. ili početkom sljedeće godine, a u Samsungu navodno još razmišljaju hoće li dodati i još jedan vanjski ekran ili će telefon imati samo jedan, unutrašnji ekran. Sličan uređaj navodno razvija i Lenovo koji bi sličan dizajn mogao iskoristiti upravo za novu generaciju nekad vrlo popularnog Razra.

Savitljivi ekran donose brojne nove mogućnosti te će proizvođači eksperimentirati s dizajnom pametnih telefona kako bi saznali što korisnici najviše žele, odnosno kakav im dizajn najviše odgovara.

Nitko još ne zna kakav je idealan dizan savitljivih telefona. Ovo je vrijeme za eksperimentiranje, komentirao je Bryan Ma iz analitičke kompanije IDC i dodao kako neki eksperimenti s dizajnom neće biti uspješni, no na njima će mobilne kompanije naučiti vrijedne lekcije koje će iskoristiti za razvoj budućih telefona sa savitljivim ekranima.

Kopirati
Drag cursor here to close