Repair mode

Samsung omogućio skrivanje podataka dok je mobitel na servisu

'Repair Mode' sakrit će sve osjetljive podatke korisnika, a serviseru će ostaviti ograničen pristup koji će biti dovoljan za popravak mobitela.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 07. 2022. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mobiteli su puni osjetljivih podataka. Bilo da su to fotografije i snimke ili samo poruke koje nisu za svačije oči, korisnicima nije svejedno kada ostavljaju svoj mobitel na servisu.

Toga je svjestan i Samsung, koji je predstavio „Repair Mode“. Riječ je, naime, o značajki koja se aktivira putem postavka u mobitelu, a koja skriva sve osobne podatke, uključujući fotografije, poruke, račune, pa čak i aplikacije.

Dakle, ova će značajka pružiti serviserima ograničen pristup unutrašnjosti mobitela, sasvim dovoljno da ga poprave, ali da ne vide osjetljive podatke korisnika. Nakon servisa, korisnik će moći deaktivirati ovu značajku pomoću biometrijske provjere ili zaporke.

Kako prenosi GSM Arena, mobitel će se tada ponovno pokrenuti i korisnik će imati pristup svojim podacima. Uz to, sve postavke koje je serviser promijenio tijekom popravka, također će se vratiti na staro, prenosi Bug.

„Repair Mode“ bit će prvo dostupan na Galaxy S21 seriji mobitela u Južnoj Koreji. Iako još nema službene potvrde, pretpostavlja se da će značajka u narednim mjesecima globalno postati dostupna, i to na većini novijih Samsungovih modela.

Također, iako se ova značajka doima sasvim korisnom, trenutno nije poznato kako će ju korisnici uključit ako im je, primjerice, zaslon toliko razbijen da se ne mogu koristiti mobitelom. Čini se da će tada morati prihvatiti činjenicu da serviser može vidjeti njihove "škakljive" fotografije.

Kopirati
Drag cursor here to close