Pixel Fold

Samsung će praviti ekrane za Google savitljivi telefon

Službeno još se ništa ne zna, no mrežom kruži sve više glasina oko Googleova smartphonea sa savitljivim ekranom.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 10. 2022. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nedavnoj konferenciji Google je predstavio dva nova modela pametnih telefona i sat, a najavljen je i Pixel tablet. Za sljedeću godinu američka kompanija ima planove za novo širenje na tržištu pametnih telefona te osim klasičnih nadogradnji Pixel telefona (7a i Pixel 8 i 8 Pro), u 2023. godini možemo očekivati prvi Googleov smartphone sa savitljivim ekranom.

Službenih informacija iz Googlea i dalje nema, no zato na mreži možemo pročitati sve više glasina zahvaljujući kojima se slika Pixela Fold (kako bi se uređaj mogao zvati) polako kristalizira.

Ekrane će raditi Samsung

Ono što je zanimljivo jest da će ekran za telefon s kojim će Google napasti Samsungovu dominaciju na ovo tržištu isporučivati upravo - Samsung.

Googleov smartphone trebao bi, po dizajnu, odnosno načinu otvaranja ekrana, biti sličan modelu Galaxy Z Fold, a imat će rezoluciju od 2208x1840 piksela, uz frekvenciju osvježavanja do 120 Hz. Dimenzije samog uređaja, kada je zatvoren, trebale bi biti 123 mm x 148 mm, kažu na Tech Radaru pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, prenosi Zimo.

Što se kamera tiče, sa stražnje strane uređaja nalaze se tri senzora - glavna Sonyjeva 64MP kamera, zatim ultraširoka kamera rezolucije 12,2 MP te telefoto 10 MP kamera. Telefon bi trebao imati još dvije, unutarnje kamere, rezolucije 8 i 10 MP.

Predstavljanje 2023. godine

Treba naglasiti kako je, prema prijašnjim informacijama ovaj telefon Google trebao predstaviti ove godine, no njegovo su lansiranje ipak pomakli za 2023.

Za njegov uspjeh, među inim, veliku važnost trebala bi imati i cijena koja će, naravno, biti viša u odnosu na klasične top-modele smartphonea.

U slučaju Pixela Fold, analitičari očekuju da bi mogla iznositi 1400 dolara.

Bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja za ovim telefonom. Iako je udio savitljivih telefona na tržištu zanemariv, njihova je prodaja svake godine sve veća te je ovo ipak sve popularnija kategorija uređaja čija bi se prodaja uskoro mogla mjeriti u više desetaka milijuna.

Kopirati
Drag cursor here to close