Uskoro

Pet velikih promjena na WhatsApp-u: Što nas sve čeka?

Treba istaknuti kako su ove opcije prisutne u testnim verzijama aplikacije, pa je teško predvidjeti kad bi mogle biti dostupne redovnim korisnicima.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 01. 2023. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WhatsApp je u prošloj godini uveo cijeli niz promjena i poboljšanja kojima želi zadržati svoje korisnike i privući nove, a čini se da će i u 2023. situacija biti ista.

Tako je već sad vidljivo da rade na nekoliko izmjena koje bi trebale značajno utjecati na rad aplikacije i način na koji se koristi. Iako iz WhatsAppa službeno još nisu objavili ništa, portal WABetaInfo, koji analizira beta verziju aplikacije, otkrio je neke zanimljive izmjene koje bi se uskoro mogle naći na pametnim telefonima korisnika.

Jedna od najvećih promjena, koja će oduševiti mnoge, mogućnost je otkrivanja teksta na fotografijama u WhatsAppu te mogućnost kopiranja tog teksta i slanja dalje. Ova je opcija trenutačno u fazi testiranja, pa još nije moguće reći kad će postati dostupna svim korisnicima.

Još jedna promjena na kojoj se radi jest mogućnost prebacivanja povijesti razgovora između pametnih telefona koji koriste Android, ali bez korištenja Google Drivea. Podsjetimo, korisnici koji su mijenjali pametne telefone prvo su morali napraviti arhivsku kopiju povijesti razgovora, pohraniti je na Google Drive, a potom tu istu kopiju preuzeti na drugi uređaj kako bi vratili svoje razgovore. Ta bi opcija omogućila jednostavnije prebacivanje razgovora i promjene telefona, javlja Zimo.

Radi se i na opciji prosljeđivanja medijskih datoteka s komentarom. Dosad su korisnici mogli prosljeđivati samo datoteku (fotografiju, video, GIF), ali bez komentara. Sad bi trebali moći prije prosljeđivanja upisati vlastiti komentar ili objašnjenje, čime se olakšava prosljeđivanje.

U WhatsAppu spremaju još jednu novost - glasovne statuse. Točnije, korisnici su dosad mogli objavljivati statuse kao fotografije ili video, a u budućnosti bi to mogli i u obliku glasovne poruke. Za one koji žele s unaprijed određenom skupinom ljudi podijeliti nešto, a ne žele biti vidljivi na snimci, ovo bi moglo biti zanimljivo rješenje.

Razvija se i jednostavniji način za blokiranje nepoželjnih korisnika, ali i nove opcije za kameru koje bi trebale olakšati snimanje videa direktno u aplikaciji.

Treba istaknuti kako je ekipa WABetaInfoa te opcije otkrila u testnim verzijama aplikacije, pa je teško predvidjeti kad bi mogle biti dostupne redovnim korisnicima. No, u svakom slučaju, čini se kako će korištenje WhatsAppa postati još zanimljivije.

Kopirati
Drag cursor here to close