Za PRO i ostale serije

Novi iPhone mobiteli imat će još veće ekrane

Prema novim glasnama Apple bi od sljedeće godine mogao povećati dijagonale ekrana za svoje telefone iz serije Pro, a možda i sve modele iPhonea.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 05. 2023. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se Apple u prošlosti tvrdoglavo držao manjih dijagonala ekrana, iako su njegovi konkurenti koji rade na Androidu svake godine predstavljali sve veće telefone, s vremenom su Cook i ekipa promijenili ploču. Najveći iPhone danas ima dijagonalu ekrana od, za tu kategoriju, prosječnih 6,7 inča.

Također, odustali su i od modela iPhone mini za koji su bili uvjereni da bi mogao privući korisnike koji ne žele nositi prevelike uređaju u džepovima. Bili su u krivu te su na posljednjoj generaciji iPhonea model mini zamijenili s puno većim modelom plus.

Dok od Appleovih telefona koje će predstaviti ove godine možemo očekivati uređaje istih veličina, odnosno dijagonala ekrana kao i na modelima iz aktualne generacije, Apple za 2024. priprema veliku promjenu. Naravno, te informacije ne dolaze iz same tvrtke, već od neslužbenih izvora, a objavili su ih na stranici Mac Rumors, prenosi Zimo.

Prema pouzdanim analitičaru Rossu Youngu čija su se predviđanja do sada u više navrata pokazala točnima, za sljedeću godinu Apple će povećati dijagonale ekrana svojih modela iz serije Pro - na 6,3, odnosno 6,9 inča. Povećanje je to od 0,2 inča u odnosu na aktualne modele.

Nije poznato hoće li se to povećanje dijagonale ekrana odnositi samo na modele iz serije Pro pa će dijagonala ekrana iPhonea 16 ostati sadašnjih 6,1 inča, a modela Plus 6,7 inča ili će se Apple odlučiti na povećanje dijagonale ekrana svih modela.

Nakon što je Apple odustao od modela mini, postavlja se pitanje što će biti s modelima iz serije SE. Ovi uređaji zastarjelog dizajna i manje dijagonale ekrana prilično su popularni među korisnicima, prvenstveno zbog svoje cijene i modernog hardvera.

Apple je za sljedeću godinu pripremao novu generaciju ovog uređaja, no tijekom posljednjih mjeseci na mreži su se pojavile neke kontradiktorne informacije prema kojima je američka kompanija prvo odustala od njegova razvoja, a nakon toga su se pojavile glasine da bi ipak mogli nastaviti s razvojem tog telefona.

Kopirati
Drag cursor here to close