Igraća konzola

Nintendo službeno predstavio novi model Switcha

Novi model Switcha dolazi gotovo dvije godine nakon što je tvrtka izbacila Lite verziju konzole koja nema mogućnost spajanja na TV, pa se samo može koristiti u 'handheld' načinu rada.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 07. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još se u ožujku „šuškalo“ da Nintendo planira izbaciti nadograđeni model Switcha krajem godine i to sa Samsungovim OLED zaslonom rezolucije 720p, mogućnošću prikazivanja sadržaja u 4K rezoluciji pri spajanju na TV i novim Nvidijinim grafičkim čipom s podrškom za deep learning super sampling (DLSS).

Nintendo je sada službeno i predstavio taj model, koji će, kako se i predviđalo, uistinu imati 7-inčni OLED zaslon, no neće podržavati 4K, niti će imati Nvidijin grafički čip, što bi moglo biti razočaravajuće za mnoge potencijalne kupce.

No, valja istaknuti da su nadogradili internu memoriju, pa će tako novi model konzole dolaziti sa 64 GB prostora.

Osim toga, novost je i poboljšana bazna stanica koja će imati ugrađeni LAN/ethernet priključak, a nadograđen je i audio, pa će sav sadržaj na OLED Switchu zvučati nešto bolje.

Baterija je ostala potpuno jednaka, no novi je model ipak nešto duži i teži od prethodnika, ali će bez obzira na to sve postojeće bazne stanice i Joy-Coni, raditi sasvim normalno.

Cijena je ostala gotovo pa identična sadašnjoj, pa će tako Nintendo Switch OLED model koštati 349,99 eura, a u prodaju će krenuti već 8. listopada u crveno-plavoj te novoj sivo-crnoj boji, javlja Bug.

 

Kopirati
Drag cursor here to close