Regulativa internetske platforme

Musk razmišlja o ukidanju X-a u Europi

O mogućnosti uklanjanja mreže X iz Europe rekla je Insideru osoba upoznata s informacijama iz tvrtke
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 10. 2023. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk, vlasnik društvene mreže X, razmatra uklanjanje platforme koja se ranije zvala Twitter iz Europe kao odgovor na novu regulativu internetske platforme u regiji, izvijestio je Business Insider.

Milijarder je razgovarao o uklanjanju dostupnosti aplikacije u Europi ili o blokiranju pristupa korisnicima u Europskoj uniji, rekla je Insideru osoba upoznata s informacijama iz tvrtke.

Europska unija u kolovozu je usvojila Zakon o digitalnim uslugama (DSA), koji između ostalog postavlja pravila za sprječavanje širenja štetnog sadržaja, zabranu ili ograničavanje određenih praksi ciljanja korisnika te dijeljenje nekih internih podataka s regulatorima i povezanim istraživačima.

Reuters je upitao X za komentar, no nije dobio odgovor.

Jučer je stigla i vijest kako je Musk počeo naplaćivati X, i to poprilično opretno i to samo u dvije države Filipinima i Novom Zelandu.

Tijekom testnog razdoblja svi novi korisnici koji žele objavljivati sadržaj na toj mreži, lajkati druge objave i odgovarati na njih, morat će platiti godišnju pretplatu u iznosu od - jednog dolara. Oni koji ne žele plaćati pretplatu i dalje će moći otvarati profile te pratiti ljude, čitati njihove objave i gledati videozapise, no neće moći biti aktivni, odnosno neće moći objavljivati vlastiti sadržaj i reagirati na druge tvitove (odnosno X-ove). 

Kopirati
Drag cursor here to close