Stigla je!

Korisnici iPada godinama čekali ovu aplikacija, a uskoro će napokon postati dostupna

Korisnici iPada godinama su čekali ovu aplikacija, a uskoro će napokon postati dostupna.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 09. 2023. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom prošle godine, prvi čovjek WhatsAppa Wil Cathcart rekao je kako je jedna od najtraženijih opcija za njihovu komunikacijsku platformu aplikacija za Appleov tablet. Tada je rekao kako zaista žele napraviti aplikaciju za iPad, no nije rekao kada će to biti tako da svi korisnici ovog uređaja, ako žele komunicirati putem WhatsAppa, moraju koristiti web verziju ili neku od neslužbenih verzija. Jasno, niti jedan od tih načina ne omogućuje iskustvo korištenja, niti sve opcije kao klasična mobilna aplikacija.

Čini se kako će se to napokon uskoro promijeniti jer je WhatsApp zaista krenuo u razvoj posebne aplikacije za iPad. Kako su objavili na najpouzdanijem izvoru informacija kada je u pitanju Metina platforma, portalu WABetaInfo, posljednja testna verzija WhatsAppa kompatibilna je i s operativnim sustavom za Appleove tablete, iPadOS-om. Aplikacija za tablete trebala bi biti slična aplikaciji za Macove, čija je nadograđena verzija s nekim novim opcijama predstavljena krajem prošlog mjeseca, javlja Zimo.co.

Jednom kada korisnici preuzmu i instaliraju aplikaciju na iPadu, bit će potrebno pokrenuti WhatsApp na telefonu i skenirati QR kod, nakon čega će se na aplikaciju na tabletu preuzeti svi razgovori te će korisnici moći slati i primati poruke na iPhoneu, iPadu i Macovima.

WhatsApp će se na tabletu moći koristiti i kada iPhone nije u blizini i kada nije povezan na istu WiFi mrežu, no korisnici neće moći otvoriti potpuno novi račun na tabletu, već će na njemu moći koristiti podatke postojećeg WhatsApp računa s telefona. Za većinu korisnika iPada i to će biti više nego dovoljno jer upravo to im i treba - mogućnost korištenja WhatsAppa direktno s tableta, bez potrebe da, kako bi odgovorili na poruke ili pozive, konstantno uzimaju telefon u ruke.

Dok je sada jasno kako WhatsApp zaista stiže na iPad, ono što je i dalje nepoznato je kada bi se konačna i službena aplikacija trebala pojaviti u trgovini aplikacija. S obzirom na to su korisnici iPada na Metinu aplikaciju čekali godinama, još koji dodatni tjedan ili mjesec do dolaska WhatsAppa u App Store ne bi trebao predstavljati veliki problem.

 

Kopirati
Drag cursor here to close