Strmoglav pad prodaje

Kinezi ne žele iPhone

Nakon izrazito početnih pozitivnih brojki u početku, prodaja iPhonea 15 u Kini je u padu.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 10. 2023. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Appleova nova serija mobitela, iPhone 15, ne doseže optimistične prodajne prognoze u Kini kakve su se prvotno očekivale.

Podaci Counterpoint Researcha navode da je prodaja pala za 4,5 posto u usporedbi s iPhoneom 14 tijekom prvih 17 dana nakon izlaska, dok analitičari Jefferies Grupe procjenjuju još strmiji, dvoznamenkasti pad.

Pad prodaje pripisuje se raznim faktorima. Naime, navodi se da je Huawei privukao velik broj kupaca u Kini s nedavno predstavljenom serijom mobitela Mate 60 te u ovom slučaju nadmašio Apple, javlja Bug.

Uz to, mnogi su bili svjesni i problema iPhonea 15 s pregrijavanjem, što je također moglo utjecati na kupnju Appleovih novih mobitela.

Iako je sada prodaja u padu, moramo podsjetiti na to da je u Kini vladala svojevrsna euforija nakon izlaska iPhonea 15.

Prema podacima koje je krajem rujna objavila jedna od najvećih kineskih online trgovina, JD.com, u prva dva sata od lansiranja iPhonea 15 zabilježen je rekordni porast prodaje od 253 posto u usporedbi s prošlogodišnjom serijom.

Usprkos tome što su cijene iPhonea 15 u Kini rasle, govorilo se da su narudžbe iz ekonomski lošijih kineskih gradova skočile za čak šest puta u odnosu na narudžbe prošlogodišnjih iPhonea 14.

Kopirati
Drag cursor here to close