Radijacija

iPhone 12 zrači više od dozvoljenog?

Obustava prodaje iPhonea 12 u Francuskoj dok Apple ne riješi probleme s radijacijom otkrivenom prilikom dva testiranja otvaraju mogućnost novih zabrana u Europi.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 09. 2023. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijski državni tajnik za digitalizaciju Mathieu Michel zatražit će od Regulativne agencije za telekomunikacije da izvrši analizu potencijalnog rizika u vezi s mobilnim telefonom iPhone 12 američke kompanije Apple nakon što je Francuska naredila prekid prodaje jer je razina elektromagnetnog zračenja tog uređaja iznad standarda EU.

"Dužnost mi je da osiguram sigurnost svih građana", naglasio je Michel.

Apple je, piše Srna, u srijedu obznanio kako je iPhone 12, čija je prodaja krenula 2020. godine, dobio certifikate nekoliko međunarodnih organizacija.

Kompanija je reagirala nakon pritužbi zbog kršenja globalnih radijacijskih standarda i tvrdi da su predali nekoliko rezultata iz svojih i laboratorija trećih strana kojim se dokazuje da je telefon u skladu s pravilima francuske agencije.

Međutim, francuska obustava prodaje iPhonea 12 dok Apple ne riješi probleme s radijacijom otkrivenom prilikom dva testiranja otvaraju mogućnost novih zabrana u Europi.

Njemačka mrežna regulatorna agencija najavila je pokretanje sličnih procesa i ističe kako je u bliskom kontaktu s francuskim vlastima.

Nizozemska regulatorna agencija za digitalne tehnologije, također, navodi da vrši ispitivanje postupka Francuske i od američke firme će zatražiti objašnjenje.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close