Uhićena dva inženjera

Industrijska špijunaža u Samsungu za cilj imala krađu OLED tehnologije

Južnokorejski mediji donose podatak kako su u Južnoj Koreji uhićena dva zaposlenika Samsung Displayja pod optužbom za industrijsku špijunažu.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 08. 2020. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internetski portal SamMobile javlja kako su uhićena dva inženjera koja su bila zaposlena u Samsung Displayju.

Južnokorejske sudbene vlasti optužile su spomenuti dvojac za industrijsku špijunažu u korist Kine koja je Samsungu prouzročila višemilijunsku štetu.

Identiteti uhićenih nisu objavljeni, no poznato je da se radi o osobama starima 37 odnosno 46 godina koji su u tvrtki držali više pozicije.

U cijeloj priči spominje se i treća osoba, također neimenovani direktor vanjskog partnera Samsung Displayja na području proizvodnje zaslona, javlja Bug.

Njegova uloga u incidentu nije sasvim poznata, navodno ga se tereti za neoprezno baratanje industrijskim tajnama. Svemu tome treba pridodati i uhićenje nekoliko visokopozicioniranih zaposlenika podružnice jedne neimenovane kineske tvrtke.

Što se tiče podataka koju su procurili odnosno ukradeni su, južnokorejski mediji spominju novu inovativnu inkjet tehnologiju proizvodnje OLED zaslona.

Navodno su ukradeni rezultati testiranja spomenute tehnologije koje je Samsung proveo u drugoj polovici prošle godine. Tehnologija bi u uporabu mogla ući već u listopadu ove godine. Ista se tehnologija osim u Južnoj Koreji već istražuje te testira i u Kini, Japanu te Tajvanu.

Kopirati
Drag cursor here to close