Must have novotarija

Idući Huawei Mate imat će senzor otiska prsta ispod zaslona

Jednu od ovogodišnjih must have novotarija (skener otiska prsta ispod zaslona) dobit će i ovogodišnji Mate 11, odnosno Mate 20.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 03. 2018. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od must have novotarija u svijetu ovogodišnjih mobitela je skener otiska prsta ispod zaslona. Prvi koji je ovaj feature uveo je tvrtka Vivo koja je predstavila dva mobitela sa takvim zaslonima, odnosno s takvim skenerima otiska prsta.

Podsjetimo, riječ je o mobitelima X20 Plus UD i X21 UD o kojima smo vas detaljno i pravovremeno izvijestili putem Bug Onlinea u siječnju i ožujku ove godine. Kako se ne bi nepotrebno ponavljali, detaljne specifikacije oba modela možete proučiti klikom na gornje poveznice.

Navedeni skener otiska prsta ove će godine dobiti i Mate 11 ili Mate 20. Riječ je o istom uređaju, samo još uvijek nije 100% poznato kako će se u konačnici zvati. Naime, ako Huawei bude slijedio imenovanje prema novim P modelima, onda nam tijekom rujna ili listopada ove godine stiže Mate 20, u protivnom Mate 11, piše Bug.hr.

I dok je tvrtka Vivo za svoje modele odabrala skener kojeg je razvila tvrtka Synaptics, Huawei će svog Matu opremiti skupljim, ultrazvučnim skenerom tvrtke Qualcomm koja ga je razvila u suradnji s tvrtkama GIS i O-film Tech. Iako je Qualcommov skener i do tri puta skuplji u odnosu na onaj kojeg koristi Vivo veća cijena ima i svojih prednosti.

Naime, izvor navodi kako se Qualcommov skener odlikuje debljinom od samo 0,44 milimetara te mogućnošću rada kroz staklo debljine do 800 mikrona. Debljina stakla kod ostalih skenera koji se ugrađuju ispod zaslona ne smije biti veća od 300 mikrona. Dodatni plusevi su i to što skener bez problema radi kada imate mokre, odnosno masne prste.

Kopirati
Drag cursor here to close