Za ljubitelje luksuza

Fitbitova nova fitness narukvica namijenjena modno osviještenim korisnicima

Kao što joj i ime kaže, fitness narukvica Luxe, pogotovo u kombinaciji s narukvicom Gorjana, više odaje dojam luksuznog nakita, nego klasičnog nosivog uređaja, pogotovo u verziji napravljenoj u suradnji s modnim brendom Gorjana.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 04. 2021. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su predstavljeni prvi modeli pametnih satova i fitness narukvica, korisnici su ih najčešće koristili za pregledavanje obavijesti s telefona, praćenje otkucaja srca i nekih sportskih aktivnosti. Sa svakom novom generacijom nosivih uređaja, broj opcija se povećavao pa danas oni prate i zasićenost krvi kisikom, EKG, mogu obavijestiti kontakte ili hitnu službu u slučaju pada itd.

S posljednjim modelom fitness narukvice iz Fitbita su odlučili na ovom tržištu predstaviti nešto malo drukčije - nosivi uređaj koji će se moći nositi i kao modni dodatak. Samo ime narukvice, Luxe, govori kako je Fitbit želi pozicionirati kao modni dodatak i luksuzni nakit koji bi, pored obavijesti i praćenja sportskih aktivnosti, trebao privlačiti i poglede.

Fitbit Luxe dolazi s OLED ekranom osjetljivim na dodir, a osim što će pratiti otkucaje srca, s vremenom će dobiti i opciju praćenja zasićenosti krvi kisikom.

Isporučivat će se s Fitbitovom aplikacijom Stress Management Score koja prati kvalitetu spavanja i otkucaje srce kako bi “upravljala stresom”. Također, aplikacija omogućuje uvid u brojne druge parametre poput načina disanja, odmora, temperature kože, raspoloženja, menstrualnih ciklusa itd. Ono što nema, a dio korisnika bi mogao poželjeti jest podrška za GPS.

Iz Fitbita kažu kako je narukvica napravljena tako da se bez problema može s njom spavati, a s obzirom na to da bi baterija trebala trajati pet dana, nema potrebe da je korisnici pune tijekom noći, kao što je to slučaj s nekim konkurentskim nosivim uređajima. Podrška za Android i iOS se podrazumijeva.

Za Luxe će biti dostupne i različite vrste remenja za ovu narukvicu, uključujući i model od nehrđajućeg čelika napravljen u suradnji s luksuznim brendom Gorjana. Cijena tog remena koji zaista izgleda kao luksuzna narukvica iznosi čak 100 dolara, dok je cijena Luxea s običnim remenom 150 dolara, no u ponudi će biti dostupna i ograničena kolekcija fitness narukvice s tim remenom Gorjana čija će cijena iznositi prihvatljivijih 200 dolara, javlja Zimo.

Fitbit Luxe dostupna je za prednarudžbu, a službeni datum početka prodaje još nije poznat, no jasno je kako će to biti uskoro.

 

Kopirati
Drag cursor here to close