Zbog nepovlačenja s ruskog tržišta

Finski teleoperateri obustavljaju prodaju Xiaomijevih mobitela

Kineski proizvođač nije se povukao s ruskog tržišta nakon invazije na Ukrajinu, pa tri glavna finska teleoperatera obustavljaju prodaju Xiaomijevih mobitela
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 09. 2023. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri glavna teleoperatera u Finskoj, Telia, DNA i Elisa, obustavljaju prodaju Xiaomijevih mobitela zbog prisutnosti kineskog proizvođača u Rusiji nakon početka invazije na Ukrajinu.

Prema izvješću finskog portala Suomimobiili, Telia više neće prodavati nove Xiaomijeve mobitele, već samo one koje ima na zalihama.

DNA je odlučio da ih više neće ni izlagati u svojim trgovinama i na internetskim stranicama, dok je teleoperater Elisa rekao da će postepeno suzivati ponudu mobitela kineskog proizvođača.

''Odluke o asortimanu Elise donose se prema zahtjevima kupaca, a Xiaomijevi mobiteli i dalje imaju svoje kupce.

No, pratili smo situaciju oko poslovanja dotičnog proizvođača u Rusiji te smo s njim razgovarali. Rezultat je da smo suzili izbor njihovih uređaja u našim trgovinama“, rekao je za finski portal Olli-Pekka Nokkonen, direktor Elisinog poslovanja s potrošačkim uređajima, prenosi Bug.

Podsjetimo, Nacionalna agencija za sprječavanje korupcije u Ukrajini početkom ove godine proglasila je Xiaomi ''međunarodnim sponzorom rata'' zbog tvrtkine aktivne prisutnosti na tržištu Rusije.

Kopirati
Drag cursor here to close