Poznato sve više detalja

Evo kako će izgledati iPhone budućnosti

Već tjednima veliki tehnološki mediji objavljuju informacije o Appleovim planovima za budućnost te na temelju njih možemo zaključiti kako bi mogao izgledati iPhone za 2-3 godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 04. 2018. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući brojnim do sada objavljenim glasinama, o telefonima koje će Apple predstaviti u rujnu ove godine znamo gotovo sve – Tim Cook predstavit će tri modela, dva s OLED ekranima i jedan s LCD-om.

Nasljednik modela X trebao bi biti sto dolara jeftiniji, a po cijeni od tisuću dolara Apple bi mogao prodavati 6,5 inčni iPhone X Plus. Telefon s klasičnim LCD-om trebao bi imati 6,1 inčni ekran te će biti najjeftiniji i vjerojatno najpopularniji model.

Što se budućnosti tiče, u posljednjih mjesec dana objavljeno je nekoliko informacija na temelju kojih možemo zaključiti kakve sve novitete priprema ova kompanija i kako bi mogao izgledati iPhone kojeg će ova predstaviti za nekoliko godina, piše Zimo.co.

Najveća pažnja posvećena ekranu

Najviše pažnje tijekom sljedećih godina Apple će, čini se, posvetiti ekranu novog iPhonea – osim što razvijaju novi tip ekrana kakav će ugrađivati u pametne telefone i satove, u ovoj kompaniji razmišljaju i o savitljivim i zakrivljenim ekranima.

Novi tip ekrana – MicroLED bit će tanji, svjetliji i štedljiviji u odnosu na OLED ekrane te, osim što će na njima prikaz biti bolji, oni će pozitivno djelovati i na bateriju koja će duže trajati.

O savitljivom ekranu budućeg iPhonea nedavno su govorili analitičari Bank of America Merrill Lynch - na ovakvom telefonu već godinama radi Samsung te ga možda predstave već ove godine pa se čini logičnim da i u Cookovoj kompaniji razmišljaju o sličnom uređaju. Spominje se čak mogućnost hibridnog uređaja koji bi se koristio kao klasičan iPhone, no kada se ekran otklopi, on bi se pretvorio u iPad.

Foto: Pixabay / iPhone x

Posljednje informacije koje su jučer objavljene na Bloombergu također govore o novitetima vezanim uz ekrane, no umjesto savitljivog, spominje se zakrivljen ekran. Za razliku od ekrana na trenutnim modelima pametnih telefona koji su zakrivljeni na rubovima, budući ekran na iPhoneu mogao bi biti blago zakrivljen prema unutra od gornje prema donjoj strani telefona, piše Zimo.co.

Još jedan novitet koji možemo očekivati od Appleovih telefona jest upravljanje nekim opcijama putem pokreta, odnosno bez dodirivanja prstom po ekranu. Apple će ovu tehnologiju ugraditi u sam ekran te će za određene opcije – npr. za novu poruku, aktiviranje nekih aplikacija i slično biti dovoljno samo prijeći prstom iznad ekrana ili napraviti određenu kretnju iznad ekrana, bez njegovog dodirivanja. Ako se Apple odluči za implementaciju ove opcije, proći će još najmanje dvije godine do njenog predstavljanja u iPhoneu.

Ništa prije 2020. godine

Naravno, treba napomenuti kako se tijekom sljedećih godina svašta može promijeniti i u ovoj kompaniji mogu se odlučiti na nove velike promjene i odustati od implementacije opcija koje trenutno razvijaju, odnosno namjeravaju razvijati.

No, ako se ova predviđanja ostvare i Apple odluči razviti ove novitete, iPhone sa savitljivim ili zakrivljenim MicroLED ekranima i s mogućnošću upravljanja opcijama telefona bez dodirivanja ekrana ne treba očekivati prije rujna 2020. godine, piše Zimo.co.

Trenutno su kompanije najviše fokusirane na kamere pametnih telefona (što je mnogima najvažnija opcija), a u budućnosti ćemo, osim sve boljih kamera, na telefonima imati i sve bolje i kvalitetnije ekrane.

Kopirati
Drag cursor here to close