Stiže nadogradnja

Dopisivanje preko WhatsAppa na računalu bit će još sigurnije

Za sad nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije, ali nije ni isključeno da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 11. 2022. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici WhatsAppa koji aplikaciju za dopisivanje koriste i na računalu i na pametnom telefonu, znaju da je jedna od glavnih boljki pitanje sigurnosti prepiske. Točnije, nije bilo moguće ostati ulogiran u aplikaciju na računalu, a zaštititi prepisku.

No, to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, kako su otkrili na portalu wabetainfo, koji otkriva buduće opcije u aplikaciji, korisnici će uskoro dobiti mogućnost postavljanja lozinke za ulazak u WhatsApp aplikaciju na računalu.

To će omogućiti korištenje WhatsApp aplikacije za računalo i na dijeljenim računalima, ali i dati korisnicima viši stupanj zaštite te im olakšati štićenje njihovih povjerljivih prepiski. Opcija PIN-a odnosno lozinke, već je bila omogućena za aplikaciju na pametnom telefonu, javlja Zimo.

Korisnici koji se odluče postaviti lozinku, morat će ju upisati kad god požele ući u aplikaciju na računalu. A ako zaboravite lozinku, nema straha. Bit će dovoljno da se odlogirate iz aplikacije na računalu i ponovno ulogirati skeniranjem QR koda pomoću pametnog telefona.

Za sad nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije, ali nije ni isključeno da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.

Zanimljivo je da ova opcija postavljanja lozinke neće biti automatski aktivirana u aplikaciji, već će ju korisnici morati sami uključiti u postavkama, ali će biti jednako dostupna korisnicima na Windows i Mac računalima.

Treba naglasiti kako se ova opcija neće odnositi na korištenje WhatsAppa u internetskom pregledniku.

Kopirati
Drag cursor here to close