Nintendo

Budućnost videoigara je na mobilnim ekranima

Samo od prošlog srpnja Pokemon Go zaradio je više od 1,2 milijarde dolara diljem svijeta.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 05. 2018. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nintendo je s prošlogodišnjom hit igrom za mobilne uređaje, Pokemon Go, pokazao kako bi budućnost videoigara mogla biti na malim zaslonima - onima na našim pametnim telefonima.

U to je uvjeren i novi šef Nintenda, Shuntaro Furukawa koji smatra kako će upravo lekcije koje su naučili iz Pokemon Go ludnice pomoći Nintendu da ostvari rekordne rezultate.

Kombinacija igre na zaslonu pametnog telefona i šetnje odnosno lova u stvarnom svijetu, zaludila je milijune igrača diljem svijeta. Igra je rušila rekorde (mobilne mreže i servere), a u jednom je trenutku bila popularnija i od Twittera i Facebooka, piše Zimo.co.

Iako je u posljednjih nekoliko mjeseci izgubila na popularnosti, još uvijek postoje zagriženi igrači koji traže Pokemone gdje god stignu. Prema podacima analitičke tvrtke App Annie, samo od prošlog srpnja Pokemon Go zaradio je više od 1,2 milijarde dolara diljem svijeta.

Upravo je ta financijska strana ono što je potaknulo Furukawu da svoju pozornost usmjeri ka Nintendovim mobilnim igrama. Cilj mu je da samo odjel za mobilne igre u Nintendu vrijedi gotovo milijardu dolara.

S obzirom na popularnost Nintendovih igara za igraće konzole i same igraće konzole Switch, čini se kako je Nintendo otkrio dobitnu formulu kako zabaviti svijet i pri tome dobro zaraditi.

Kopirati
Drag cursor here to close